SAVIĆ LUPIO I OSTAO ŽIV: Duško Radović je navijao za Zvezdu!

FOTO: youtube.com/printscreen

FK Crvena zvezda je povodom 100 godina od rođenja prve Zvezdine zvezde i čoveka po kome je nazvan stadion ovog kluba, Rajku Mitiću, priredio izložbu u njegovu čast u prostorijama kluba.

Svečanoj ceremoniji prisustvovali su zvaničnici kluba, kao i veterani crveno-belih koji su govorili o nekim zanimljivim stvarima iz prošlosti.

Jedan od govornika bio je i legendarni Dušan Savić, koji je svojim izlaganjem šokirao čitavu Srbiju.

 


Naime, on je istakao da je Duško Radović bio navijač Crvene zvezde, a da je tek posle počeo da navija za Partizan.

 Duško Radović, veliko ime srpske kulture je bio prijatelj sa Rajkom Mitić još iz mladih dana, kad su živeli u Košutnjaku. Navijao je za Rajka Mitića pre rata, a posle rata ponovo za Rajka Mitića i za Zvezdu sve do kraja karijere Mitića u dresu Crvene zvezde, kada je prestao da navija za nas i počeo da navija za komšije. Ima jedna anegdota gde je majka Matije Bećkovića rekla za Duška Radovića, kako tako pametan čovek može da navija za Partizan. Ali on je navijao za Zvezdu sve dok je Rajko igrao, posle toga je rekao da ne može da navija jer više Rajka Mitića nema – rekao je Dule Savić.

Zaista neverovatne reči proslavljenog Zvezdinog golgetera u koje je zaista teško poverovati…

 


1 Comment on "SAVIĆ LUPIO I OSTAO ŽIV: Duško Radović je navijao za Zvezdu!"

  1. – Živeli smo u Košutnjaku i Zvezdina legenda i kapiten Rajko Mitić nam je bio prvi komšija. Duško ga je mnogo voleo, bili su pravi prijatelji, a on je tada navijao za Zvezdu. Neki kažu da je zbog Rajka i prestao da navija za Zvezdu, zato što na Marakani nisu hteli da mu daju da bude trener, ali ja nisam siguran, znam da se oduševio tom sjajnom generacijom Partizana u kojoj su bili Jusufi, Šoškić i Miladinović, koja je harala Evropom. Moguće da je to bio razlog zbog koga je počeo da navija za Partizan – seća se Duškov brat, i dodaje da je na utakmice uvek išao u društvu Ljubivoja Ršumovića, Brane Crnčevića i Matije Bećkovića.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*