TRENTO BEZ ŠANSE: Partizan ubedljiv u Italiji!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana pobedili su Trento na gostovanju sa 79:63 u okviru poslednjeg kola regularnog dela Evrokupa.

Partizan je nešto slabije ušao u meč od Trenta koji je delovao motivisanije u želji da dođe do tek drugog trijumfa u ovom takmičenju. S druge strane, crno-beli su bili lagnodniji, mesto broj dva im je bilo rezervisano, nisu mogli ni gore ni dole, no pristup Željka Obradovića je isti u bilo kojoj situaciji.

Na krilima trija Panter, Madar, Mur – Partizan je preuzeo vođstvo, a onda je palicu u ruku preuzeo Zek Ledej. Postigao je čak 12 poena u drugom kvartalu, poslužio kao „odskočna daska“ svog tima i gosti su stigli do dvocifrene prednosti.


Ali, potom je na drugoj strani onemogućeno Kameronu Rejnoldsu da ubaci šest poena za jedan minut i tako dovede Trento ponovo nadomak Partizana. Mur je takođe bio odličan u ofanzivi, a epizodnu ulogu imao je Alen Smailagić koji se povremeno pojavljivao.

U poslednjih pet minuta trećeg kvartala usledio je pad u igri gostiju. Džonson Dominik je ušao u seriju od osam poena i tako preokrenuo! Međutim, ponovo je Ledej imao krucijalnu ulogu u povratku svojim poenima i energijom i tas je ponovo stao na vagu Partizana. Igrači Trenta više nisu uspeli da ga skinu sa te pozicije, iako jesu pokušavali.

Partizanu je pomogao i vrlo dobar šut sa distance. Grešili jesu, ali ne više od protivnika, imali raspoloženije igrače i pobedili po 12. put u regularnom delu takmičenja.

Najefikasniji je bio Zek Ledej sa 20 poena, dok je 12 dodao Dalas Mur, a 11 Madar uz osam skokova. Kamerun Rejnolds je ubacio 15 u ekipi Trenta, a Dominik Džonson 13.


Be the first to comment on "TRENTO BEZ ŠANSE: Partizan ubedljiv u Italiji!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*