REAL JE NEUNIŠTIV: Posle Partizana, pala i Barselona, Madriđani u finalu Evrolige!

EPA/TOMS KALNINS

Košarkaši Real Madrida su pobedili Barselonu rezultatom 78:66 u polufinalu Evrolige.

Na ovogodišnjem Fajnal foru Evrolige su završena polufinala i nakon trijumfa Olimpijakosa i Real Madrida, znamo da će se oni boriti za šampionsku titulu.

 


Monaku je bilo malo i 12 poena prednosti na poluvremenu, dok je Barselona ispustila +6 sa poluvremena i nakon dva preokreta smo dobili dvojicu finalista.

Utakmicu je, inače, Real Madrid bolje počeo, i na krilima Najdžela Vilijamsa-Gosa i Valtera Tavaresa poveo sa 10:3, a od 18 poena u prvoj četvrtini ovaj pomenuti dvojac ubacio je 15.

Što se Barselone tiče, oni su za razliku od Reala, koji je tražio unutrašnju igru, svoje poene postizali spolja. Aleks Abrines i Nikola Kalinić su bili veoma važan deo te igre i svojim trojkama doneli preokret.

Real je baš kao i protiv Partizana početkom druge četvrtine stao u zonu, to je dalo rezultata i propisno namučilo momke iz Blaugrane, ali je šut ponovo proradio, kao i odbrana i vođstvo se vratilo.

Videli smo i dva „er bola“ Rudija Fernandesa, ali i trojku Ljulja u njegovom čuvenom stilu, pa je Barsa na poluvremenu imala vođstvo 42:36.

 


Mario Hezonja je trojkom otvorio treći period, ali Barsa pravi seriju od 5:0 i odvaja se na 47:39. Ipak, posle toga košarkaši Šarunasa Jasikevičijusa potpuno su stali u napadu, nekoliko minuta nisu stigli do koša, pa je Real izjednačio na 47:47.

Ukrao je potom loptu Hezonja, a Džanan Musa zakucao za prvo vođstvo Madriđana posle dugo vremena. Nastavio je Real sa dominacijom, pa je poveo sa velikih 54:47, a onda je Jan Veseli uspeo da prekine seriju rivala. 

Uspela je Barselona trojkom Laprovitole da smanji na 58:55 pred poslednjih deset minuta.

Loše su oba tima otvorila četvrti period, a onda je Laprovitola novom trojkom poravnao na 58:58. Usledio je ogroman broj promašaja na obe strane, a onda je posle nesportske Laprovitole Ćaćo Rodrigez vezao četiri poena, a potom još pet poena, pa je kao protiv Partizana odlepio svoj tim na 67:60. Razbudio se potom i Tavares, Barselona je promašivala trojke i nije uspela da se vrati u meč, pa je Real odneo pobedu i otišao u novo finale, gde će se boriti za 11. titulu šampiona Evrope.

Najbolji igrač meča bio je upravo Tavares sa dabl-dabl učinkom od 20 poena i 15 skokova (indeks korisnosti 38), Mario Hezonja dodao je 14, Serhio Rodrigez 12, a Najdžel Vilijams-Gos deset koševa.

U Barseloni najefikasniji je bio Aleks Abrinas sa 16, Nikolas Laprovitola je ubacio 12, a Kajl Kjurik 11. Nikola Kalinić ubacio je šest poena, u prvoj četvrtini sve, dok je podbacio Nikola Mirotić koji je meč završio samo sa tri poena, a sve je postigao u poslednjih deset minuta.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "REAL JE NEUNIŠTIV: Posle Partizana, pala i Barselona, Madriđani u finalu Evrolige!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*