MUK U NOVOM SADU: Partizan posle drame OSVOJIO Kup Srbije!

FOTO: KK Partizan/Dragana Stjepanović

Rukometaši Partizana novi su osvajači Kupa Srbije.

Crno-beli su u velikom finalu u Novom Sadu šokirali favorizovanu Vojvodinu i do pobede stigli nakon boljeg izvođenja sedmeraca.

 


Mnogo uzbuđenja na terenu, tenzije i incidenti na tribinama, polučasovni prekid, policija na terenu, pa onda produžeci, penal-serija i – pobeda Partizana u ovom dramatičnom finalu – 19:19 posle regularnih 60 minuta, a posle još dva puta po pet minuta u produžecima rezultat je bio 24:24.

U penal seriji crno-beli su bili nepogrešivi, dobili su je sa 5:4 i zasluženo osvojili trofej!

Prvo poluvreme je u potpunosti proteklo u znaku ekipe Vojvodine koja je u finišu tog dela igre imala sedam golova prednosti, a na poluvremenu je bilo 13:8 za Novosađane.

Međutim, u nastavku potpuno druga slika na terenu. Gosti su zaigrali mnogo bolje, pre svega u odbrani, a pogotkom Zečevića iz sedmerca Partizan prilazi na samo dva gola zaostatka, 14:12.

Seriju Partizana zaustavio je Golubović svojim pogotkom. Vrazila se Vojvodina ubrzo i na “plus četiri“, a na drugoj strani Kojadinović šalje projektil u mrežu domaćih, da bi nešto kasnije Zečević novim golom iz sedmerca smanjio na 16:14.

Na ulasku u poslednjih deset minuta, Uroš Kojadinović još jednom pronalazi put do mreže Vojvodine, pa je Partizan prišao na samo gol zaostatka, 17:16!

Na drugoj strani Vorkapić ne pogađa sedmerac i Partizan dolazi u priliku za izjednačenje, a iskoristio ju je Zečević za 17:17!

Usledio je novi sedmerac za domaće, ovoga puta je Vorkapić bio siguran i Vojvodina je povela, ali na šest minuta i 45 sekundi do kraja, meč je prekinut, jer su najvatreniji navijači dva kluba počeli da se gađaju bakljama.

Nekih pola sata je trajao taj prekid, policijske snage su intervenisale i na tribinama, a izašle su i na teren dok su igrači dva tima bili u svlačionici.

Na kraju je usledila poruka navijačima od strane kapitena da će i najmanji sledeći incident biti sankcionisan kompletnim pražnjenjem tribina, posle čega su se stakli uslovi za nastavak meča.

Tek što je meč nastavljen, Jović iz Partizana je povredio potkolenicu posle sudara sa igračem Vojvodine, iznet je sa terena, ali na tri i po  minuta do kraja Partizan je ponovo izjednačio!

Na ulasku u poslednja dva minuta, Golubović vraća Vojvodini gol prednosti. Partizan ne koristi naredni napad, golman Trnavac je odbranio udarac Zečevića koji se zatim požalio na grčeve, pa je i njemu morala da se ukazuje pomoć.

Vorkapić ne koristi sledeći napad Vojvodine, Marjanovoć je odbranio njegov šut i utakmica je ušla u poslednji minut.

Partizan je imao poslednji napad i poslednju priliku da izbori produžetke i u tome je i uspeo – Kojadinović na oko 15 sekundi do kraja pogađa za 19:19! Ostalo je vremena da Vojvodina uzvrati, ali lopta je završila pored gola crno-belih, pa je meč ušao u produžetke!

Zečević je smogao snage da se vrati na teren u produžetku i doneo je vođstvo Partizanu šutem iz sedmerca – 19:20!

I onda, neverovatna situacija, povredio se i treći igrač Partizana, ovoga puta Obradović je dobio udarac u glavu, imao je posekotinu, pa je morao van igre.

Ubrzo zatim Partizan ostaje i sa igračem manje, a Milenković pogađa za izjednačenje na 20:20. Kojadinović na drugoj strani greši, a Rogan pogađa prazan gol crno-belih, pa Vojvodina ekspresno pravi preokret – 21:20.

Partizan je uspeo preko Kojadinovića opet da izjednači, a onda i da iznudi novi sedmerac. Međutim, Zečević ovoga puta nije mogao da izvede sedmerac, umesto njega je to učinio Kojadinović, ali je pogodio stativu.

Partizan ne koristi još jedan sedmerac početkom drugog produžetka, odbranio je Trnavac, bila je to njegova 17. odbrana od početka meča!

Vojvodina to kažnjava preko Rađenovića koji uz dosta sreće pogađa za 23:22.

 


Ubrzo je usledio još po jedan gol na obe strane, Đorđić zatim ne koriszi naredni napad Vojvodine i Partizan je došao u priliku da izbori sedmerce.

Na osam sekundi do kraja crno-beli stižu do izjednačenja, ali im je gol bio prazan, usledio je šut domaćih sa centra i – sedmerac za Vojvodinu u poslednjoj sekundi, jer je igrač Partizana nepropisno zaustavio put lopti u mrežu!

Vorkapić je preuzeo odgovornost da izvede taj odlučujući sedmerac, ali Marjanović je odbranio, ostalo je 24:24, pa je osvajača Kupa morala da odluči penal-serija!

Rukometaši Partizana pogodili su svih pet puta, dok je tragičar Vojvodine bio Barus Puhovski koji je pogodio prečku u četvrtoj seriji.

Be the first to comment on "MUK U NOVOM SADU: Partizan posle drame OSVOJIO Kup Srbije!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*