ŠOK U MONTE KARLU: Đoković ostao bez finala!

EPA/ETTORE FERRARI

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale Mastersa u Monte Karlu.

Najbolji teniser sveta je u polufinali poražen posle velike borbe od Kaspera Ruda iz Norveške rezultatom 2:1 (6:4, 1:6, 6:4).

 


Ovo je prva pobeda Norvežanina u istoriji nad nekim igračem iz TOP 3, a u finalu će igrati sa Stefanosom Cicipasom.

Rud je po prvi put pobedio Novaka u šestom međusobnom duelu, a u prethodnim mečevima nije uspeo da mu uzme ni set. Duel je trajao 138 minuta.

Ovaj meč je za Novaka krenuo kao i prethodna dva, brejk loptom za rivala, koju je Rud oberučke prihvatio i pretvorio je u prednost.

Siguran je bio Norvežanin na startu, a u četvrtom gemu je odbio prvi nalet Novaka, te nakon igre na razliku još jednom potvrdio brejk.

Grešio je Đoković dosta, set okončao sa čak 16 neiznuđenih, a nekoliko takvih napravio je u petom gemu, u kojem je Rud stigao do duplog brejka.

 


Uspeo je odmah zatim Novak da se probudi i najavi povratak iz nokdauna, koji, na njegovu žalost, nije do kraja uspeo.

Rud je sačuvao servis i nakon 50 minuta igre osvojio prvi put set u u duelima sa Novakom, koji je prethodnih pet susreta rešio u svoju korist maksimalnim rezultatom

Drugi set je bio sušta suprotnost prvom, a ranim brejkom otvorio ga je Novak, koji se na tom nije zaustavio.

Uprkos slabijim procentima servisa, Đoković je rutinski dobijao svoje gemove, a nije propuštao prilike za novi brejk.

Naročito bizaran bio je šesti gem, u kojem je Rud napravio tri duple greške, pa je Novak, odigravši maltene samo jedan udarac, uspeo da napravi brejk bez izgubljenog poena.

Đoković je set završio za 39 minuta, sa ubačenih pet prvih servisa, te je na taj način osigurao odlučujući period.

Kao da se potpuno novi Rud pojavio u trećem setu, vratio je svoju igru, bio sigurniji u razmenama i to mu je donelo brejk u drugom gemu.

Nije bilo prijatno Novaku na 1:4, ali je išao gem po gem, a brejk za povratak napravio je tako što nije izgubio niti jedan poen na servisu Ruda. Bio je to majstorski povratak.

Nije mnogo trajala radost Novaka, pošto je Rud u 10. gemu stigao do tri vezane brejk lopte. Prve dve nije iskoristio, ali treću jeste, pošto je Novak napravio duplu servis grešku.

Rudu će ovo biti prvo finale Monte Karla, a tek drugo kada su u pitanju turniri iz Masters serije.

Be the first to comment on "ŠOK U MONTE KARLU: Đoković ostao bez finala!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*