TOTALNI KRAH: Đoković eliminisan na startu Monte Karla!

FOTO: EPA

Polovina je aprila, a najbolji teniser sveta Novak Đoković je iz dobro poznatih razloga danas odigrao tek četvrti meč u sezoni. Prethodna tri je odigrao u februaru u Dubaiju, gde ga je neočekivano zaustavio Čeh Jirži Veseli, a danas je poražen već na startu turnira u Monte Karlu.

Daleko od njegovog prepoznatljivog nivoa, Nole je danas poražen od španskog predstavnika Alehandra Davidovič-Fokine, 46. na ATP listi sa 2:1, po setovima 3:6, 7:6 (7:5) i 6:1, posle tročasovne borbe.

Već na početku meča se videlo da će Novak imati problema protiv rivala koga je u dva prethodna međusobna susreta ubedljivo pobeđivao, oba puta tokom prošle sezone.


Tepkom mukoim je dobio prvi gem na svoj servis, a onda je naredna tri lako izgubio i Španac je stekao brejk prednosti. Tu se nije zaustavio, pa je napravio još jedan brejk, poveo sa 4:1 i tek tada je Novak uspeo da uzvrati, smanjio je na 4:2 na servis rivala, ali više od tioga nije mogao. Davidovič-Fokina je na kraju prvog seta osvojio i treći gem na Đokovićev servis, za konačnih 6:3 u ovom delu igre.

Nadali smo se Novakovom odgovoru u drugom setu, ali Davidovič-Fokina odmah stiče brejk prednosti za vođstvo od 2:0. U trećem gemu vodila se maratonska borba, Đoković je imao pet brejk lopti, nijednu nije iskoristio, pa je Španac poveo sa 3:0.

Nije se predavao naš teniser, smanjio je na 3:2, vratio nadu, posle čega je usledio još po jedan brejk na obe strane, što je bio uvod u najbio period meča za Novaka Đokovića, kada je vezao tri dobijena gema u nizu i poveo sa 5:4.

Ali, umesto da na svoj servis potvrdi osvajanje drugog seta, dozvolio je i šesti brejk Davidovič-Fokini od početka meča! Nedopustivo, bez obzira na veliku pauzu koju je Novak imao ove sezone.

Ušlo se potom u taj-brejk, opet je Đoković došao u situaciju da juri rezultat, ali je uspeo da povede kada je najvažnije i prvi stigne do set lopte. Odmah ju je iskoristio i posle velike borbe stigao do izjednačenja u setovima!

Da je u šampionskoj formi, Novaku bi ovo bio veliki impuls da u trećem setu napravi prewokret, ali nažalost još uvek je daleko od toga.

U trećem setu opet je dozvolio rani brejk rivalu, pokušavao je u naredna tri-četiri gema da uzvrati, ali kada je Španac napravio još jedan brejk za vođstvo od 4:1 postalo je jasno da od Đokovićevog plasmana u treće kolo nema ništa.

Podsetimo, Novak je nedavno okončao i saradnju sa dugogodišnjim trenerom Marijanom Vajdom, tu je i dalje Goran Ivanišević, ali Vajdino odsustvo je teško nadoknaditi, pogotovo u ovakvoj situaciji u kojoj je Nole ove sezone.


Be the first to comment on "TOTALNI KRAH: Đoković eliminisan na startu Monte Karla!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*