MEČ ZA INFARKT: Partizan posle LUDOG preokreta i drame pobedio Igokeuu!

FOTO: KK Igokea/Nikola Vuruna

U derbiju 10. kola AdmiralBet ABA lige, Partizan je kao gost, ali uz veliku podršku svojih navijača, savladao Igokeu sa 70:68!

Partizan je nešto bolje započeo meč, ali se kod domaćih razigrao Stivens i Igokea je serijom 6:0 povela sa 10:8. Ravnopravna borba vodila se do kraja prve deonice, a u drugoj je Partizan posle trojke Trifunovića poveo sa osam poena razlike – 25:17.

I kada se činilo da crno-beli preuzimaju kontrolu, usledio je veliki pad u njihovoj igri, što im se često dešavalo ove sezone kada stignu do desetak poena prednosti. Ovoga puta to je bilo prilično drastično, jer je Igokea do kraja poluvremena napravila seriju 18:3 i na odmor otišla vođstvom od sedam poena razlike – 35:28.


Prednost domaćih je početkom treće deonice postala još ubedljivija, Partizan je i dalje bio bez rešenja u napadu, pa je Igokea povela i sa 14 poena prednosti – 44:30.

Partizan je potom smanjivao na “minus deset“, Igokea se vraćala na 14 poena razlike, ali se crno-beli nisu predavali.

Sjajnu energiju u odbrani je imao Partizan u finišu treće četvrtine, kada je uspeo da priđe na 54:45, Madar je svojim osvojenim loptama dizao publiku na noge, ali onda je Zagorac vezao dva promašaja, činilo se da će ta energija splasnuti, ali Ledej u poslednjim sekundama trećeg kvartala pogađa za 54:47.

Zanimljivo, Kevin Panter je čitavu treću četvrtinu presedeo na klupi i dobio je priliku tek početkom poslednje deonice, posle novog promašaja Zagorca pri rezultatu 56:50.

Partizan je nastavio da “topi“ prednost domaćih, a posle prodora i zakucavanja Avramovića, crno-beli prilaze na 57:53.

Ali, uzvraća Radanov koji vezuje četiri poena, potom Mur greši u napadu i Partizan je ispao iz ritma kojim je nagovestio preokret Raspoloženi Radanov potom beleži i asistenciju za Đorđevića koji poentira za “plus deset“ – 63:53.

Usledio je tajm-aut Željka Obradovića, Mur je pogodio trojku, a onda se raspucao Smailagić koji je prvo imao atraktivo zakucavanje, pa pogodio i trojku za 63:61.

Sada je Dragan Bajić reagovao tajm-autom, ali domaći gube loptu, a Ledej realizuje kontru sa izjednačenje na 63:63.

Partizan je vršio presing na polovini domaćih, ali i pored toga, Jošilo koristi priliku i pogađa trojku za novo vođstvo Igokee – 66:63 na ulasku u poslednja dva minuta.

I onda, konačno, ono što u navijači Partizana dugo čekali, trojka Kevina Pantera, pa poeni i sa linije penala, kojima su crno-beli prvi put poveli od druge četvrtine – 68:66 za Partizan na 42 sekunde pre kraja.

Da drama dostigne kulminaciju, potrudio setandem Voler-Stivens, ovaj drugi poentira za izjednačenje na 68:68, a Partizanu je ostalo 24 sekunde do kraja za novi napad.

Posle Bajićevog tajm-auta, domaći ipak prave prekršaj nad Trifunovićem na 14 sekundi do kraja, a on pogađa oba bacanja za 70:68 u korist Partizana, posle čega Bajić traži još jedan tajm-aut.

Crno-beli nisu želeli da prave prekršaj, Voler je imao šut za pobedu, ali nije pogodio i slavlje Partizana je moglo da počne!

Stivens i Voler su sa po 18 poena bili najefikasniji u ekipi Igokee, a u Partizanu su to bili Smailagić sa 15 i Ledej sa 14 poena.

 


Be the first to comment on "MEČ ZA INFARKT: Partizan posle LUDOG preokreta i drame pobedio Igokeuu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*