GROBARI NEĆE BITI ZADOVOLJNI: Iliev govorio o prelaznom roku!

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev govorio je o planovima za predstojeći zimski prelazni rok.

On je najavio da će Natho i Marković biti spremni da od starta prolećnog dela sezone pomognu saigračima.

„Ja sam ubeđen da će se Natho pojaviti na pripremama kao fizički bolji igrač. Verujem da će čak 20 posto fizički biti bolji nego do sada. Od njega očekujem u drugom delu sezone da bude na svom nivou. Lazar Marković ne mora na hirurški zahvat i verujem da će i on do kraja januara da krene i da će u onim odlučujućim utakmicama biti spreman“, rekao je Iliev za “Sputnjik“, gde je gostovao u popularnom “Miljanovom korneru“.


Ono što se Grobarima neće svideti jesu najave sportskog direktora za januarski prelazni rok.

‘Prioritet uprave je da sačuva ceo igrački kadar. Verujem da će ovo biti prvi prelazni rok u kojem će Partizan biti u nekom ‘leru’. Naravno, sa stručnim štabom i saradnicima pravimo planove i za letnji prelazni rok. Znamo kome ističu ugovori, sa kim želimo da produžimo saradnju… Kada smo letos analizirali, trener Stanojević je za jednog igrača rekao da može da ide, ali da ga prvo vidi u par utakmica. On je onda odigrao dve utakmice fantastično i sve se promenilo“.

Iliev je pohvalio i generalnog direktora Miloša Vazuru, za kojeg je rekao da može da donese neverovatan profit Partizanu.

„Nenormalno je koliko Partizan može da profitira. To je još jedna stvar na kojoj moramo da čestitamo našem generalnom direktoru Milošu Vazuri na koji nivo je on podigao taj segment. Ja često govorim da smo mi nikad bliži zagrebačkom Dinamu po transferima. U vreme Miloša Vazure smo počeli da pravimo transfere od preko deset miliona. Od Strahinje Pavlovića, evo i Sadika, pa i Filipa Stevanovića za blizu deset… Taj njegov kvalitet i rad sportskog sektora je doprineo da je Partizan u doba pandemije, u najgore vreme po fudbal jedan od retkih klubova koji najbolje funkcioniše u regionu. Jedini koji nije ispunio očekivanja kluba je Bajbek prošle godine. Bilo je i mojih nekih pokušaja da ‘izmislim toplu vodu’ i od drveta napravim vrhunskog igrača. Shvatio sam onda posle nekih transfera mlađih igrača da ja ne treba da pravim igrače, jer ja nisam trener. Nemate prostor da čekate, da probate. Jedan talentovani igrač koji je sada u inostranstvu, a otišao je iz Partizana u Čukarički, rekao mi je ‘dajte mi samo šest meseci’. Rekao sam mu ‘ako ti dam šest meseci, mene nema više’. Ovde je sve toliko surovo“.

 


Be the first to comment on "GROBARI NEĆE BITI ZADOVOLJNI: Iliev govorio o prelaznom roku!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*