DRAMA DO KOSKE: Zvezda posle ludog penal ruleta eliminisala Radnički!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su niški Radnički posle penala 3:2 (0:0) i plasirali se u četvrtfinale Kupa Srbije.

Junak je na kraju bio golman Milan Borjan sa četiri odbranjena penala u seriji, čime je „oprao“ saigrače i velike promašaje.

Odbranio je sa „kreča“ udarce Vujadinovića, Mlađovića, Živojinovića i Mitrovića, Zvezda je promašila tri (Rodić stativa, Dujmović odbranio Pankovu, Pavkov pogodio prečku), ali je Kanga realizovao odličujući i skratio muke.

 


Uradio je Gabonac ono što nije u regularnom toku meča, kome je nestvarni golman Filip Dujmović odbranio penal u 32. minutu.

Ohi je već na početku meča, u trećem minutru imao veliku priliku za vođstvo, umakao je Jamkamu, šutirao iskosa sa leve strane, ali je golman Dujmović odlično reagovao.

Gosti su se opredelili za potpunu defanzivu, a posle nešto mirnijih petnaest minuta,  u 17. je Ben iznudio slobodan udarac na ivici kaznenog prostora. Ben je i izveo taj udarac, ali je pogodio samo živi zid, da bi u nastavku akcije lopta došla do Srnića koji odlično šutira iskosa sa leve strane, iz okreta, ali Dujmović još jednom odlično interveniše, baš kao i posle kornera koji je potom usledio, kada je pokušao Dragović.

Još bolju priliku Srnić je imao u 23. minutu kada je sa ivice peterca šutirao, opet iskosa sa lčeve strane, ali Dujmović je nastavio da briljira na golu Radničkog.

Zvezda je nastavila sa napadima, a Mlađović je u 32. minutu oborio Bena, pa za sudiju Srećkovića nije bilo dileme – penal za Zvezdu. Kanga je preuzeo odgovornost, izveo je šut sa bele tačke, ali Dujmović je i dalje nesavladiv, odbranio je i penal!

Pred sam kraj prvog poluvremena, odličnu priliku imao je i Radovan Pankov posle centaršuta Bena iz slobodnog udarca, ali je štoper crveno-belih loptu glavom poslao preko gola.

Kako je izgledalo prvo poluvreme najbolje ilustruje statistički podatak o upućenim udarcima na gol – Crvena zvezda 11, od toga 10 u okvir gola, Radnički 0. Takođe, lopta je tokom prvog poluvremena 74% bila u posedu Crvene zvezde.

Slična slika i u nastavku meča. Početkom drugog poluvremena dve sporne situacije u kaznenom prostoru Radničkog, Zvezdini fudbaleri tražili su još dva penala zbog igranja rukom protivničkih igrača, ali se sudija Srećković nije oglasio.

Prva opasnost pred golom Zvezde viđena je u 62. minutu. Srnić je pogrešio na sredini terena, Jovanović je krenuo u kontru, ušao u kazneni prostor, pokušao da asistira za Štulića u sredinu, ali je Borjan na vreme istrčao i osujetio ovaj pokušaj gostiju.

Ali, Zvezda je nastavila sa snažnim prtitiskom na polovini rivala, ušli su i Katai, Pavkov, Pićini i Falko, a u 73. minutu dosuđen je slobodan udarac za crveno-bele na ivici kaznenog prostora, gde je Pankov pogodio protivničkog igrača u ruku.

Katai je izveo slobodan udarac, gađao je levi ugao, ali je Dujmović još jednom izvanredno intervenisao, ovoga puta uz pomoć stative!

Dva minuta kasnije još jedan slobodan udarac za Zvezdu, posle prekršaja Vujadinovića nad Falkom, ali lopta je sada bila na oko 25 metara od gola. Ponovo je Katai šutirao, ali nije bio precizan, lopta završava iznad prečke.

Nešto kasnije pretio je i Falko, baš kao i na isteku 90. minuta, kada je Dujmović po ko zna koji put uspeo da sačuva mrežu. Na isteku trećeg minuta nadoknade vremena, Sanogo je uputio projektil sa 25 metara, ali Dujmović zaustavlja i 17. Zvezdin šut u okvir gola na ovoj utakmici!

Sudija Srećković je utakmicu produžio za pet minuta, ali ni posle isteka tog roka nije okončao utakmicu, već je dozvolio Zvezdi da iznudi i izvede još jedan korner. Lazar Jovanović je zbog prtotesta isključen, pa su Nišlije imali jednog igrača manje u penal-seriji.

Na kraju, posle mnogo uzbuđenja, pa i incidenata, Zvezda je slavila sa 3:2, uz čak četiri odbranjena penala Milana Borjana!

Prva serija: Vujadinović – brani Borjan! Kapiten Radničkog je pokušao “Panenkom da iznenadi Zvezdinog kapitena, nije u tome uspeo! Za Zvezdu šutira Katai – 1:0.

Druga serija: Mlađović – opet brani Borjan! Rodić – stativa! I dalje je 1:0 za Zvezdu.

Treća serija: Arsić – 1:1! Ivanić – 2:1 za Zvezdu!

Četvrta serija: Živojinović – treća odbrana Borjana! Pankov – brani Dujmović, ostaje 2:1 za Zvezdu!

Peta serija: Štulić – 2:2! “Panenka“ doskorašnjeg napadača Partizana koji je proslavio svoju majstoriju ućutkivanjem Zvezdinog “Severa“! Stvorila se velika gužva na terenu, a posle svega Štulić se izvinio! Međutim, sudija Srećković mu ne prašta, pokazao mu je i žuti i crveni karton!

Pavkov šutira za Zvezdu – prečka! Ostaje 2:2!

Šesta serija – Borjan upisuje četvrtu odbranu, sada Mitroviću, a Kanga pogađa za konačnih 3:2 za Zvezdu!

 


Be the first to comment on "DRAMA DO KOSKE: Zvezda posle ludog penal ruleta eliminisala Radnički!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*