OVOGA IMA SAMO U JUŽNOJ AMERICI: Fluminense posle LUDOG finala srušio Boku i po prvi put u istoriji osvojio Kopa Libertadores!

EPA/ANDRE COELHO

Fluminense je po prvi put postao šampion Južne Amerike!

Brazilski velikan je na čuvenoj Marakani u velikom finalu Kopa Libertadoresa savladao Boku Juniors posle produžetaka rezultatom 2:1.

 


Na legendarnom stadionu u Rio de Žaneiru prisutno je bilo 75.000 gledalaca, a među njima je bilo 30.000 navijača Boke, iako je čak 100.000 pristalica ovog tima došlo u Brazil uoči ovog meča.

Fluminense je dominirao na početku meča, imao je veliki posed lopte i gospodario je terenom.

Nagrada za takav pristup stigla je u 36. minutu kada je Herman Kano sjajnim udarcem doneo prednost svom timu i tako potvrdio da je najbolji strelac takmičenja za ovu sezonu.

Kano je Argentinac i burno je proslavio gol protiv tima iz svoje zemlje i postao apsolutni heroj među navijačima Fluminensea.

Do kraja poluvremena nastavio je brazilski tim sa presingom koji forsira Fernando Diniz, ali novih promena nije bilo.

U nastavku su odustali od takvog načina igre i Boka je to iskoristila u 73. minutu da stigne do 1:1.

Luis Advinkula je iskosa sa desne strane dugo držao loptu u svojim nogama, a potom je iskoristio pasivnost Marsela i fantastičnim udarcem levom nogom savladao golmana Fluminensea za erupciju oduševljenja među Bokinim navijačima.

Panika se posle ovog momenta uvukla među oba tima, i svi su jedva čekali produžetke, koji su došli iako je u 94. minutu Diogo Barbosa posle solo-prodora propustio fantastičnu priliku da donese pobedu Fluminenseu.

Produžetke je obeležio Džon Kenedi. On je spektakularnim volej udarcem u 99. minutu doneo novu prednost Fluminenseu, a potom je otrčao ka tribinama da gol proslavi sa navijačima.

To mu je donelo drugi žuti i crveni karton, pa je klub iz Brazila ostao sa igračem manje.

Ovaj gol doneo je i suze u taboru oba tima. Na klupi je plakao čuveni Marselo, dok je na terenu plakao Advinkula. Ovo se može videti samo u Južnoj Americi.

Ipak, brojčana prednost Argentinaca nije dugo potrajala. Frank Fabra je udario jednog igrača Fluminensea, pa je posle gledanja VAR snimka sudija iz Kolumbije Vilmar Roldan njemu pokazao direktan crveni karton.

 


Boka je svim silama pokušavala da stigne do novog gola, ali u tome nije uspela. Čak je i Fluminense imao najbolju priliku do kraja meča, kada je Klaudio Rodriges Gomes pogodio stativu.

Na kraju veličanstvena pobeda i prva, istorijska titula za Fluminense.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

*