GOLMAN RULJI SRUŠIO JUNAJTED: Viljareal posle neverovatne penal serije osvojio LE!

Fudbaleri VIljareala su boljim izvođenjem penala osvojili Ligu Evrope pobedivši Mančester junajted. Ovakav ishod odgovara Partizanu, koji će biti nosilac tokom čitavog toka kvalifikacija za Ligu konferencija.

Regularni deo utakmice završen je bez pobednika, rezultatom 1:1.

Nismo previše videli od ovog finala Lige Evrope, oprezni su bili i fudbaleri Viljareala i fudbaleri Mančester junajteda.

U prvom poluvremenu je Unaj Emeri prepustio inicijativu Mančester junajtedu, oni su napadali i pritiskali Viljareal, ali su se Španci odlično branili i čekali svoju priliku.


Oko pola sata fudbala je prošlo dok nismo videli prvi gol. I to u mreži Mančester junajteda.

Đerar Moreno je sjajno utrčao, dobio pravovremeno dodavanje i zatresao mrežu „Đavola“ za vođstvo Viljareala u finalu Lige Evrope.

Do kraja prvog poluvremena nismo imali golove, a Viljareal je odlučio da se zatvori i uspešno branio svoj gol, pa smo sa vođstvom 1:0 u korist žute podmornice otišli na poluvreme.

U nastavku se situacija na terenu nije menjala.

Za beg iz očaja postarao se Edinson Kavani, samo 10 minuta nakon početka drugog poluvremena, tačnije u 55. minutu, kada donosi izjednačenje Mančesteru. VAR je potvrdio da nema ofsajda i gol je priznat.

Napadao je Junajted preko Rašforda i Kavanija, ali nije to bilo dovoljno da se ugrozi Džeronimo Rulji, pa smo posle 90 minuta fudbala otišli u produžetke.

Tamo smo videli jako malo igre, kao i povredu Rašforda, a bilo je jasno da igrači nemaju snage i samo smo čekali penal seriju. A tamo – ludnica.

21 izveden penal, 20 pogođenih penala, a promašen tek poslednji – golmanov. David De Hea je jako loše izveo jedanaesterac nakon „bombe“ koju je poslao Rulji i Viljareal je slavio u Gdanjsku!

Žuta Podmornica je osvojila prvi trofej u istoriji kluba i to ni manje ni više nego preko velikana Mančester junajteda.


Be the first to comment on "GOLMAN RULJI SRUŠIO JUNAJTED: Viljareal posle neverovatne penal serije osvojio LE!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*