ZA BESMRTNOST: Đoković posle preokreta osvojio Vimbldon i DOKAZAO da je najbolji teniser u istoriji!

Novak Đoković je po šesti put šampion Vimbldona, a po 20. osvajač Grend slem turnira.

Najbolji teniser sveta je u velikom finalu posle preokreta savladao Italijana Matea Beretinija sa 3:1 (6:7, 6:4, 6:4, 6:3).

Prvi set nije bio dobar za srpskog tenisera, iako je poveo sa 4:1. Bilo je očigledno da ima problema sa servisima, pa je Beretini čim je popravio odnos neiznuđenih grešaka i vinera uspeo da sustigne Novaka i da izjednači na 5:5. 


Novak je propustio dve set lopte, Beretini se vratio i odveo set u taj brejk. 

Tamo bolji početak Italijana, imao je prednost čitav gem za konačnih 7:4 u taj-brejku. 

Retke su situacije kada psihički padnete nakon osvajanja seta, ali su česte kada igrate protiv Novaka Đokovića. Bilo je očigledno da je Novak popravio igru, znao je i Beretini da će se to desiti i očas posla je bilo 4:0 u drugom setu. 

Srbin je gađao linije, dizao kreč, a prvu neiznuđenu grešku je napravio tek u petom gemu koji je osvojio Beretini. 

Do kraja seta viđen je još jedan pad srpskog tenisera, Italijan je vratio jedan brejk, ali je to bilo sve što je uspeo da učini – Novak je dobio set sa 6:4. 

Treći set je bio samo za one sa najjačim živcima, igrači praktično da nisu grešili, bila je borba nerava u kojoj je, po nekom običaju, Novak uspešniji. Stigao je do jedine brejk lopte u setu i iskoristio je u trećem gemu, poveo sa 2:1, a tu prednost je držao do samog kraja za 6:4. Bilo je i sukoba sa publikom, koja je po ustaljenom običaju bila protiv njega. 

Beretinijeva podrška je bila sve jača i jača do kraja susreta, neretko smo čuli „Mateo, Mateo“ sa tribina, posebno u teškim trenucima po Italijana koji su bili sve češći. Nije mu vredelo. 

Beretini je ušao mentalno jači u četvrti set, igralo se gem za gem, videli smo nekoliko magičnih poena obojice, a onda ključni detalji sa meča, sedmi gem na Italijanov servis. Novak je odigrao genijalno i tehnički besprekorno, Beretini je posustao jer je znao šta mu se sprema, pa je sam sebi pucao u nogu, odservirao je duplu servis grešku na brejk loptu. 

To je bila kap koja je prelila čašu, Novak je odradio svoje, odservirao kako treba za 20. gren slem titulu u karijeri čime se izjednačio sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom po broju gren slem titula. 


Be the first to comment on "ZA BESMRTNOST: Đoković posle preokreta osvojio Vimbldon i DOKAZAO da je najbolji teniser u istoriji!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*