FANTASTIČAN MEČ U PIONIRU: Kalinić se RAZGOROPADIO, Zvezda pobedila Trinkijerijev Bajern!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Bajern iz Minhena 81:78, u meču 16. kola Evrolige.

Meč sezone gledali smo u Pioniru – velika borba viđena je od prvog do poslednjeg napada u dvorani Aleksandar Nikolić.

Zvezda je zabeležila sedmu pobedu i sada je na skoru 7-9, dok je Bajern posle ovog poraza isto na 7-9.

Za razliku od duela sa Barselonom pre tri dana, Crvena zvezda je večeras bila jača za oporavljenog Ognjena dobrića koji je u prvom poluvremenu briljirao kada je u pitanju šut za tri poena, iz prva tri pokušaja je imao stopostotan učinak. Uz njega, Nikola Kalinić je i ovoga puta bio Zvezdin lider, ali je na drugoj strani Bajern večeras imao veoma raspoloženog reprezentatuivca Srbije Vladimira Lučića.


Potpuno ravnopravna borba vodila se u prvom poluvremenu, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a na odmor se otišlo minimalnim vođstvom crvene zvezde – 46:45.

Slično je počela i treća deonica, a šesto osetniju prednost Zvezda je stekla posle kontre i zakucavanja Holinsa, kada je povela sa 56:51. Posle tajm-auta gostiju, glavne uloge na terenu preuzeli su Jaramaz i Lučić, čijim poenima Bajern pravi seriju 9:0 i dolazi do vođstva od 58:56.

Usledio je Zvezdin tajm-aut, pa trojke Lazića i Ivanovića, ali na drugoj strani opet uzvraća izvanredni Lučić i na ulasku u poslednji minut trećeg kvartala crveno-beli su imali poen prednosti – 63:62.

Nedugo zatim, Lučić pogađa još jednu trojku za izjdnačenje na 65:65, a uz zvuk sirene Hanter zakucava za vođstvo Bajerna od 67:65.

Na startu poslednjeg kvartala, Bajern je poveo i sa 69:65, ali onda sledi možfa i najbolji period Zvezdine igre. Luka Mitrović je svojim poenima doneo Zvezdi prednost od 73:70, a posle odlične odbrane, usledila je idealna kontra Kalinića koji pronalazi usamljenog Lazića, a kapiten crveno-belih pogađa novu trojku za šest poena prednosti na oko šest minuta do kraja – 76:70.

Andrea Trinkijeri je reagovao tajm-autom, ali to nije imalo efekta. Bajewrn ne koristi ni naredni napad, a Mitrović na drugoj strani još jednom poentira za 78:70.

Gosti sa linije penala prekidaju tu Zvezdinu seriju, ali na dva minuta i 20 sekundi pre kraja Kalinić vraća Zvezdi osam poena prednosti.

Kako se bližio kraj meča, Zvezdina odbrana je sve bolje funkcionisala, gosti su potpuno ostali bez rešenja u napadu, pa je Bajern poslednju četvrtinu završio samo sa 11 postignutih poena, od toga šest kada je Zvezda već stekla ključnu prednost. Neizvesnost je nakratko vratio Jaramaz svojom trojkom na tri sekunde pre kraja, ali Zvezda je uspela da zadrži prednost i osigura važnu pobedu.

Nikola Kalinić je sa 20 poena, sedam skokova i četiri asistencije bio najbolji u Zvezdi večeras, Lazić je upisao 12, a Ivanović 11 poena.

Vladimir Lučić je predvodio Bajern sa 21 poenom, četiri skoka i jednom asistencijom, Vejler-Bab je upisao 16, a Hanter 11, uz 10 poena. Srugi srpski reprezentativac Ognjen Jaramaz je meč završio sa 11 postignutih poena.

 


Be the first to comment on "FANTASTIČAN MEČ U PIONIRU: Kalinić se RAZGOROPADIO, Zvezda pobedila Trinkijerijev Bajern!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*