SJAJNI ASVEL PAO U PIONIRU: Maestralni Kalinić vodio Zvezdu do velike pobede!

FOTO: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Asvel 73:67, u meču devetog kola Evrolige.

Posle pobede od 33 razlike protiv Panatinaikosa, pao je i Asvel u Beogradu i Zvezda je ostvarila dve uzastopne pobede.

Zaustavljen je najbolji napad Evrolige – Asvel je do ove utakmice bio najefikasniji tim elitnog takmičenja. Najbolje šutiraju trojke u Evroligi, ali su večeras postigli samo četiri iz 19 pokušaja.

Zvezda je sada na skoru 4-5.

Najefikasniji bili su Kalinić sa 22 i Nikola Ivanović sa 14 poena.

Na drugoj strani istakli su se Okobo sa 16, Džons sa 14 i Fal sa 11 poena.

U svom stilu je Zvezda otvorila utakmicu i najbolji napad Evrolige zaustavila je na samo devet postignutih poena u prvoj četvrtini, od čega je Džons postigao sedam i Fal dva.

Odlično je igrao Kalinić, ispratio ga je Dobrić, a veliki posao u odbrani odradio je Kuzmić, koji je u potpunosti neutralisao Fala, a kasnije i Kostasa Adetokumba, sa kim je veliku bitku pod košem vodio i Luka Mitrović.


Crvena zvezda je prvu četvrtinu dobila 18:9.

Zvezda je u istom ritmu nastavila i u drugoj četvrtini, imala je i +13, ali se ta prednost istopila zbog loše igre u napadu i zbog toga što su se gosti razigrali.

Na tri minuta do kraja prvog poluvremena, Zvezda je imala +8, Asvel je napravio seriju 10:2 i u potpunosti se vratio u igru.

Pred poslednji napad u prvom poluvremenu je Zvezda imala +4, ali je Džons na tri sekunde do kraja pogodio uz faul i na poluvremenu je Zvezda imala poen prednosti – 33:32.

U prvih pet minuta treće četvrtine videli smo rezultatsku klackalicu – poveo je i Asvel, Zvezda je vraćala prednost i bilo je veoma napeto, a onda je krenuo šoutajm Crvene zvezde.

Kalinić je zapalio pionir dvojkama i polaganjima, pogodio je i trojku, a i odbrana je bila fantastična, pa smo videli jednu ukradenu loptu, pas od parket Ivanovića za Holinsa, koji je zakucao za eksploziju u hali.

Dobrić je pogodio trojku, pa za njim i Kalinić i Zvezda serijom 10:0 dolazi ponovo do velike prednosti.

Uzvratio je Asvel i smanjio zaostatak pred početak četvrte četvrtine.

Zvezda je imala +5 pred poslednjih 10 minuta.

Ivanović je otvorio četvrtu četvrtinu poenima, Mitrović je udario rampu i poslao loptu Holinsu u kontru za lako zakucavanje, pa je Simonović pogodio trojku i to je bilo +12.

Asvel nije mogao četiri minuta da postigne koš, a kada je Kaudi postigao trojku, Nikola Ivanović je odgovorio sa dve uzastopne i odveo Zvezdu na +15.

Zvezda je imala +17 i otvoren šut za +20. Promašio ga je Holins, a Zvezda je onda dopustila seriju Asvela 9:0 i na 1:35 do kraja bilo je +8.

Na 53 sekunde do kraja, Fal pogađa uz faul i vraća Asvel na -5.

Zvezda se ipak izvukla iz neugodne situacije i slavila.

Okobo je na 9 sekundi do kraja pogodio trojku za 70:67, pa je fauliran Kalinić, koji pogađa dva bacanja za +5 i rešava meč.


Be the first to comment on "SJAJNI ASVEL PAO U PIONIRU: Maestralni Kalinić vodio Zvezdu do velike pobede!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*