ATENTAT U PIONIRU: Zvezda UBILA KRALJA i približila se TOP 8

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Real Madrid 65:62, u odloženom meču 20. kola Evrolige.


Zvezda je ostvarila treću vezanu pobedu u Evroligi i sada ima isti broj pobeda kao osmoplasirani Monako, uz poraz manje i utakmicu manje.

Crveno-beli su sada na skoru 10-12, dok je Monako na skoru 10-13.

Real Madrid ostaje na drugom mestu iza prvoplasirane Barselone.

Do pobede su Crvenu zvezdu predvodili Ivanović i Davidovac sa po 13, dok je Volters ubacio 12 poena.

Dobrić je dodao devet, Kalinić osam poena.

Kod Reala su se istakli Ljulj sa 20 i Tavares sa 11 poena i 11 skokova.

Sjajno je krenula Crvena zvezda protiv Reala, u fantastičnoj atmosferi u Pioniru. Dugo nije bila takva atmosfera u dvorani Aleksandar Nikolić i to je dalo dodatno motivaciju košarkašima Crvene zvezde.

Igrali su sjajnu odbranu na startu i uspeli su da neutrališu i dominaciju Valtera Tavaresa na skoku, a Holins je bio raspoložen i doveo je Zvezdu u vođstvo sa linije penala.

Odlična stvar za Zvezdu bila je što su rano uveli Real u bonus i šutnuli su 11 slobodnih bacanja u prvoj četvrtini, dok je na drugoj strani odigrana vrhunska odbrana bez velikog broja ličnih grešaka i odlazaka igrača Reala na liniju penala.

Posle klackalice u završnici prve četvrtine, Crvena zvezda je vodila 16:15.

Poarije je ušao umesto Tavaresa i pravio problemu u reketu na skoku i pogodio je dva zicera posle dobre igre sa Ertelom, dok je Zvezda stala u napadu u prvih nekoliko minuta druge deonice.

Posle velikog broja promašaja Zvezde, videli smo nešto neverovatno – Rudi Fernandes promašio je pet otvorenih trojki zaredom, ali je Ljulj bio raspoložen i pogodio dve za vođstvo Reala 24:26.

Radonjić je tražio tajm-aut i posle pauze je Zvezda zaigrala sjajno, a posebno se razigrao Nejt Volters sa sedam poena u završnici druge četvrtine, uz veliku pomoć Davidovca.

Zvezda je napravila dve mini-serije, preokrenula i na kraju prvog poluvremena vodila 35:28.

Zvezda je odigrala veoma lošu treću četvrtinu, u kojoj je postigla samo osam poena, ali ono što je najvažnije, uspela je da održi prednost i sa poenom viška uđe u poslednju deonicu.

Iako je na četiri i po minuta do kraja imala +8, kada je Ivanović trojkom zapalio halu, potpuno je stao domaćin u napadu i dopustio Realu da od -8 dođe do izjednačenja serijom 8:0.

Bili su to neorganizovani napadi, mada je i Real igrao dobru odbranu i uspevao da zaustavi Zvezdu.

Na kraju treće četvrtine Dejan Davidovac pogađa jedno od dva bacanja i donosi Zvezdi prednost 43:42, što je bio rezultat pred poslednjih 10 minuta.

Na startu četvrte četvrtine, Kalinić vezuje četiri poena i Volters pogađa trojku, pa Zvezda opet ide na +5.

Zvezda je odgovarala na trojke Reala, Dobrić je vezao pet poena i ponovo su crveno-beli na četiri minuta do kraja imali velikih +7.

Brzo, sa dve trojke Ljulja i Abaldea u dva napada, Real se vraća i na tri i po minuta smanjuje na samo poen zaostatka.

Stvari u svoje ruke preuzeo je Dejan Davidovac. Pogodio je flouter za +3, a zatim je dva puta fauliran i sa četiri bacanja doneo je +7, dok je odlično odbranjen Tavares u dva napada i Zvezda je na minut i 20 sekundi do kraja išla ka pobedi, a Pablo Laso iskoristio je poslednji tajm-aut.

Ljulj je sa dve vezane trojke vratio Real na samo poen zaostatka na 13 sekundi do kraja.

Ivanović je sa dva slobodna bacanja doneo Zvezdi +3, Laso nije imao tajm-aut, a Ljulj je pokušao da iznudi faul na šutu za tri, ali nije uspeo i Zvezda je pobedila.


Be the first to comment on "ATENTAT U PIONIRU: Zvezda UBILA KRALJA i približila se TOP 8"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*