CRVENO-BELI BEZ MILOSTI: Zvezda UNIŠTILA Cibonu u Pioniru!

FOTO: ABA league/Dragana Stjepanović

Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su Cibonu u meču 7. kola ABA lige.

Izabranici Duška Ivanovića odigrali su sjajnu partiju, pa su na kraju slavili sa ubedljivih 92:53.

Ovo je peti trijumf crveno-belih, koji su doživeli jedan poraz i to onaj od Zadra u prošlom kolu.

Gosti iz Zagreba su večeras samo tokom prve četvrtine pružali dobar otpor, taj deo igre je završen rezultatom 21:20 za Crvenu zvezdu, ali od početka druge domaći su se raspucali, pre svih Nemanja Nedović koji je vezao tri pogođene trojke i crveno-beli su vrlo brzo stekli dvocifrenu prednost.

Imala je Zvezda i “plus 16“ u finišu drugog kvartala, Cibona je zatim uspela da priđe na devet poena razlike, a Bentil je svojom trojkom  uvećao prednost na 50:38, što je bio rezultat prvog poluvremena.

Početkom treće četvrtine se razigrao i Nikola Ivanović, Zvezdina prednost je iz minuta u minut postajala sve veća i dostigla je 26 poena razlike na kraju ovog dela igre – 72:46. Ovakav razvoj događaja omogućio je novom treneru Crvene zvezde Dušku Ivanoviću da raspodeli minutažu svoj dvanaestorici igrača koji su u poslednjoj četvrtini imali i maksimalnih 40 poena razlike. 

Jedino što može da brine crveno-bele jeste loša šuterska forma Ognjena Dobrića koji je pogodio samo jednu trojku iz devet pokušaja uz još jedan promašaj za dva poena.

Nedović je bio najefikasniji u pobdničkoj ekipi sa 24 poena (trojke 5/6), Petrušev je upisao 14, uz devet skokova i četiri asistencije, a Ivanović se zaustavio na 10 poena.

Kod gostiju, Aranitović jedini sa dvocifrenim učinkom Aleksandar Aranitović sa 10 poena.

 


Be the first to comment on "CRVENO-BELI BEZ MILOSTI: Zvezda UNIŠTILA Cibonu u Pioniru!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*