ORLOVI VISOKO LETE: Srbija pokorila Švedsku i približila se vrhu tabele!

FOTO: EPA

Reprezentacija Srbije ostvarila je drugu pobedu u Grupi B4 Lige nacija. Izabranici Dragana Stojkovića večetras su kao gosti u Solni savladali domaću Švedsku rezultatom 1:0.

“Orlovi“ su od početka meča uspostavili terensku inicijativu koja je bila izražena, ali se nešto duže čekalo na izglednije prilike pred golom domaćina.

Mogli su i Šveđani do vođstva u 19. minutu preko Viktora Klasena koji je dobio previše prostora u našem kaznenom prostoru, ali srećom nije bio precizan i ta prilika za domaće je propala.


Kako se bližio kraj prvog poluvremena reprezentacija Srbije je postajala sve konkretnija, Luka Jović je u 33. minutu šutirao pored gola, a isti igrač je deset minuta kasnije iznudio prekršaj uz samu ivicu kaznenog prostora. Tadić je izveo taj slobodan udarac, tražio je Milenkovića koji nije uspeo da glavom zahvati tu loptu, a ona na kraju završava zamalo pored desne stative.

Nova pretnja za naš gol viđena je na ulasku u nadoknadu vremena prvog dela igre, Kajuste je odlično centrirao sa leve strane, a Klasen opet nije bio precizan.

U poslednjim sekundama prvog poluvremena naš tim je iznudio korner sa leve strane, Tadić ga je odlično izveo, Pavlović potom glavom spustio loptu za Jovića koji preciznim udarcem pogađa mrežu golmana Olsena – 1:0 za Srbiju.

Očekivao se odgovor Šveđana u nastavku, oni su bili ambiciozniji, konkretniji, Elanga i Kajuste su se posebno isticali, ali im je i dalje nedostajala bolja završnica.

Naš selektor Dragan Stojković je uneo novu energiju na teren po krilima, jer su Kostić i Radonjić zamenili Lazovića i Terzića i upravo njih dvojica su do kraja meča bili najopasniji u napadačkim akcijama našeg tima, ali je Olsebn uspevao da zaustavi njihove pokušaje.

S obzirom da je Slovenija u isto vreme večeras osvojila bod u Norveškoj gde nije bilo golova, situacija na tabeli Grupe B4 Lige nacija sada izgleda ovako: Norveška 7, Srbija 6, Švedska 3, Slovenija 1.

 


Be the first to comment on "ORLOVI VISOKO LETE: Srbija pokorila Švedsku i približila se vrhu tabele!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*