CRNO-BELI, SRAM VAS BILO: Lijetkabelis BRUTALNO ponizio Partizan!

Košarkaši Partizana poraženi su u gostima od Lijetkabelisa u 14. kolu A grupe Evrokupa.

Tim Željka Obradovića, nepuna dva od pobede u „večitom“ derbiju, u litvanskom Panevežisu odigrao je najgori meč u sezoni i pretrpeo najteži poraz.

Peti u tom takmičenju, čime je zakomplikovao poziciju broj dva jer se i Lijetkabelis vratio u igri, pa je na dve pobede manje od Partizana, uz meč manje, a tu su između Andora i Metropolitan.


Litvanci su razbili Partizan najjačim oružjem – trojkama. Dali su ih 11.

Najefikasniji na meču bio je Gediminas Orelik sa 21 poenom (5/7 za tri), sjajan je bio i Đorđe Gagić sa 19, dok je Vitenis Lipkevičijus dodao 14.

Kod Partizana je Kevin Panter imao 20, četiri manje Rade Zagorac, a Jam Madar je stao na 14.

Litvanci su od starta nametnuli svoj brzi i šuterski ritam, pa su se bolje snašli i pored toga što je Zagorac na startu bio raspoložen.

Ipak, Orelik sa distance i Gagić pod košem su dominirali i serijom 9:0 napravili prvu osetnu razliku u petom minutu (14:8), kada je Željko Obradović bio primoran da traži tajm-aut.

Crno-beli su odigrali bolje završnicu prve deonice i vratili se potpuno u igru na krilima Zagorca, kome se pridodao Panter (24:24).

Međutim, onda je usledio prazan hod koji je odlučio pobednika.

Partizan sedam minuta nije dao koš u drugoj deonici, Litvanci su imali neverovatnih 20:0 i tu je sve bilo gotovo.

Orelik je bio nepogrešiv sa linije za tri (5/5 trojke u jednom trenutku), a silno motivisani Gagić je u napadu radio posao, pa je u jednom trenutku razlika iznosila 21 poen baš košem 2+1 bivšeg centra Partizana (51:30).

Partizan je uspeo da je smanji do odlaska na odmor, trojkom Pantera uz zvuk sirene i ode na svakako velikih za domaćina 53:37.

Domaćin je pojačao gas u nastavku, rešetao je iz svih pozicija, a ni Gagić se nije zaustavljao pod košem, za koga Lesor nije imao rešenje.

Razlika je išla i do maksimalnih -29 (80:49) u 29. minutu kada je Gagić napravio mini seriju…

Na kraju je Partizan uspeo da ublaži poraz uz dobru rolu Madara, ali svakako će ostati da je odigrao izuzetno loš meč.


Be the first to comment on "CRNO-BELI, SRAM VAS BILO: Lijetkabelis BRUTALNO ponizio Partizan!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*