BRUTALNO UNIŠTAVANJE: Partizan PONIZIO Zvezdu i izborio majstoricu!

FOTO: KK Partizan/Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana ubedljivo su nadigrali Crvenu zvezdu u 4. meču finalne serije ABA lige – 112:84 (35:27, 33:16, 20:20, 24:21).

Time su izjednačili na 2-2 u seriji i zakazali peti, odlučujući, meč koji će igrati u ponedeljak, 6. juna, pred crveno-belom publikom.

Bio je ovo prvi susret u seriji koji nije bio neizvestan, niti propraćen vankošarkaškim i nesportskim dešavanjima.


Delom je to bilo zbog toga što je gotovo pola dvorane bilo prazno, a delom zbog rezultata, jer je meč bio rešen praktično sredinom druge deonice.

Utakmicu je bolje otvorila Zvezda, tačnije, Ostin Holins koji je u prvih četiri i po minuta ubacio četiri trojke iz isto toliko pokušaja.

Doneo je Zvezdi vođstvo od 18:12, ali je od tog momenta krenuo rafal Partizana, i to od igrača sa klupe.

Pre svih povukao je Matijas Lesor koji je, posle zakucavanja Radeta Zagorca, vezao osam poena i očas posla dobili smo preokret.

Na krilima tog talasa priključio se Kevin Panter trojkom na isteku prve deonice za 35:27, a Lesor je početkom druge deonice nastavio da teroriše visoke igrače Zvezde pod obručima.

Potom je i Aleksa Avramović, koji je u prvoj deonici doneo energiju u odbrani, u drugoj počeo da pogađa i očas posla se priključio Lesoru na listi najefikasnijih do tog momenta.

Pogađali su crno-beli sve što su bacili ka košu Zvezde i do odlaska na odmor oborili rekord plej-ofa ABA lige po broju poena u jednom poluvremenu – 68:43.

Bilo je već tada jasno da će Partizan odneti ubedljivu prednost, ali se očekivala makar neka reakcija Zvezde. Međutim, Partizan je samo još jače pojačao ritam i već u uvodnim minutima stigao do +30 trojkom Zeka Ledeja i dvojkom Alena Smailagića.

Zapravo je bivši košarkaš Golden Stejt Voriorsa bio i najraspoloženiji u trećoj deonici i odbio je nekoliko „napada“ Zvezde koja je maksimalno dolazila do 24 poena zaostatka.

Već u tom periodu je Željko Obradović na parket poslao drugopozivce, mladog Tristana Vukčevića i Gregora Glasa, a ubrzo i Balšu Koprivicu.

Bilo je jasno da će i jedni i drugi spustiti tempo i mnogo pre kraja se okrenuti ka majstorici koja se igra za tri dana.

Ali, u finišu susreta je došlo do tenzija i isključenja za Uroša Trifunovića koji je potpuno nepotrebno izbacio sebe iz utakmice u situaciji kada se razigrao.

Nakon sjajne trojke ispred klupe Zvezde, okrenuo se i nešto dobacio gostima, koji su odmah odreagovali na čelu sa Dejanom Radonjićem i sudije su mladog košarkaša Partizana poslale pravo u svlačionicu.

 


Nakon toga je došlo do spuštanja tempa, ušlo se u popularni „garbage time“, Partizan je uveliko prebacio „stotku“ i meč je priveden kraju u znatno mirnijem tonu.

Najbolji pojedinac utakmice bio je Aleksa Avramović sa 24 poena i šest asistencija, 19 je dodao Matijas Lesor, 12 Jam Madar, 11 Alen Smailagić. Kada je reč o Crvenoj zvezdi, 16 poena je imao Ostin Holins, 16 Ognjen Dobrić, 11 Stefan Marković. 

Be the first to comment on "BRUTALNO UNIŠTAVANJE: Partizan PONIZIO Zvezdu i izborio majstoricu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*