SRAM TE BILO: Podli Ataman BRUTALNO isprozivao Delije!

EPA

Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su Anadolu Efes rezultatom 94:75 u okviru 27. kola Evrolige.

Trener dvostrukog uzastopnog šampiona Evrope Ergin Ataman je meč u dvorani „Aleksandar Nikolić“ završio pre kraja, nakon što je dobio drugu, isključujuću, tehničku grešku.

Turčin je tokom čitavog meča bio vidno nervozan i konstantno je prigovarao sudijama, a navijači Crvene zvezde su ga sve vreme prozivali.


Naravno, poznato je da netrpeljivost pristalica crveno-belih prema Atamanu traje još od daleke 2014. godine kada je on vodio Galatasaraj. Pred duel ova dva tima u Istanbulu mučki i svirepo je ubijen navijač srpskog velikana Marko Ivković, a Ataman je svojim sramnim komentarima o ovom tragičnom događaju na sebe navukao gnev zvezdaša.

Zbog toga je trener Efesa tokom duela u sredu bio glavna meta pristalica domaćeg tima. Navijači Zvezde su ga vređali, pa su morale da reaguju sudije i delegat i na poluvremenu opomenu crveno-bele.

Nakon svega što se desilo oglasio se i Ataman i to u najavi duela protiv Makabija u okviru 28. kola Evrolige. Umesto da priča o utakmici sa izraelskim velikanom, Turčin je veći deo svog izlaganja posvetio navijačima crveno-belih.

– Meč sa Makabijem je jako bitan za nas kada je plejof u pitanju. Bez obzira na odsustvo brojnih igrača mi ćemo sigurno uz sjajnu atmosferu koju prave naši navijači imati veliku motivaciju. Sada sam ponovo shvatio lepotu i veličinu naših navijača koji uvek navijaju u duhu fer pleja i u skladu sa lepotom sporta. Uvrede koje su mi tokom cele utakmice u Beogradu upućivali navijači Crvene zvezde su sramota za sport i za organizaciju Evrolige – poručio je Ataman.

Ovo nije prvi put da Ataman javno proziva pristalice Zvezde, pošto ih je nakon tragičnog incidenta, koji se dogodio u Istanbulu 2014. godine, nazvao teroristima.


– Bilo je užasavajuće gledati sve ono što sam video ispred hale pre početka utakmice. Oko 300 pristalica Crvene zvezde napravilo je haos, a niko nije reagovao na vreme. Oni su napali naš narod, navijače, policiju. Bacali su kamenice i baklje po nedužnim sugrađanima. To nisu navijači, to su teroristi – rekao je tada Ataman.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "SRAM TE BILO: Podli Ataman BRUTALNO isprozivao Delije!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*