STOTKA U PIONIRU: Zvezda RAZNELA Zadar na startu plej-ofa!

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaški Crvene zvezde savladali su Zadar rezultatom 100:73 u prvom meču četvrtfinalne serije protiv Zadra.

Crveno-beli nisu dozvolili hrvatskom predstavniku još jedno iznenađenje u Beogradu, štaviše revanširali su im se sa kamatom za poraz u hali „Aleksandar Nikolić“ koji im je Zadar naneo tokom regularnog dela sezone.

 


Gosti su u igri bili samo tokom uvodne deonice, ali i tada tek toliko da održavaju rezultatski priključak sa ekipom Duška Ivanovića.

Uvodnih 10 minuta je najavilo napadački potentno veče za Zvezdu koja ih je okončala sa pet poena prednosti.

Ubrzali su crveno-beli u nastavku na krilima dua Mitrović-Dobrić. Centar Zvezde se našao u ulozi organizatora igre sa dve asistencije za dve trojke Dobrića.

Revanširao se i Dobrić koji je uspešno dodao Mitroviću za koš i prvu dvocifrenu prednost domaće ekipe koju do kraja skoro pa nisu ni ispuštali.

Zadar je poslednji put imao jednocifreni zaostatak pri rezultatu 39:31 kad je usledila ključna serija Zvezde od 13:0 nakon čega više nije bilo povratka za hrvatski tim.

Zvezda je u prvom poluvremenu ubacila čak 58 poena i prednost od 22 poena čime je praktično već tada rešeno pitanje pobednika.

To nije bio znak za Ivanovićeve izabranike da se zaustave, pa su tako tokom treće deonice stigli i do maksimalnih +33, nakon čega je utakmica ušla u mirnije vode.


Zadar je krajem treće deonice pružio najveći otpor i pokušaj da se vrate u meč. Napravili su seriju 8:0, ali je posle nje i dalje bilo 25 poena prednosti za protivnika.

Zvezda je ovom pobedom napravila korak ka polufinalu ABA lige, a naredni meč je na programu osmog maja u Zadru.

Nedović i Petrušev su imali po 16 poena, Mitrović je dodao 13, a Kampaco je imao osam poena i asistencija. Po osam koševa su imali Vildoza i Martin. 

U drugom susretu ranije danas, Budućnost je pobedila Megu u Podgorici rezultatom 94:77.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "STOTKA U PIONIRU: Zvezda RAZNELA Zadar na startu plej-ofa!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*