SUROVA OSVETA: Raspucana Zvezda DEKLASIRALA Zadar!

FOTO: KK Zadar/Zvonko Kučelin

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Zadar u dvorani „Krešimir Ćosić“ rezultatom 95:76 u meču 19. kola ABA lige.

To je za crveno-bele 17. pobeda u sezoni u regionalnom takmičenju, 13. u nizu, protiv jedine ekipe koja joj je ove sezone nanela poraz.

Nakon početnog egala, duo Vildosa-Mitrović doneli su prevagu Zvezdi i prvu prednost svojoj ekipi u ranoj fazi meča. U tim trenucima se razigrao Dario Drežnjak i sa sedam poena u nizu doneo preokret, ali je sa ulaskom Kampaca i Nedovića u igru došlo do još jedne promene na semaforu.

 


Na ulasku u drugu deonicu došlo je i do „prelamanja“ meča sa Kampacom koji je bio pokretač svega. Upravo je Argentinac doneo Zvezdi prvu dvocifrenu prednost koju do kraja nisu ispuštali puleni Duška Ivanovića.

Razigrao se i Nedović koji je nastavio sa sjajnom šuterskom formom viđenom na mečevima protiv Igokee i Makabija i doveo crveno-bele do velikih +21, što je samo za poen manje od najveće prednosti na meču.

U nastavku smo daleko bili od uzbudljivog meča i najveće uzbuđenje je doneo kraj treće deonice, makar na tribinama.

Na nekoliko sekundi do kraja je trojku pogodio Jordano koji je smanjio na -14, ali je potom napravio faul nad Nedovićem na šutu za tri. Zvezdin bek je u tom trenutku šutirao sa polovine terena, a na semaforu je ostalo samo 0.8 sekundi.

Okupljena publika je ovu odluku sudija dočekala sa negodovanjem, a Nedović je sa tri pogođena slobodna bacanja oduzeo momentum domaćinu pred poslednjih 10 minuta koji su rutinski odrađeni.

Zvezda je ponovo prva zamenivši Partizan na vrhu koji ima pobedu manje tj. poraz više. Sledi pauza za Kup Radivoja Koraća, nakon čega će Zvezda naredni meč igrati 3. marta protiv Cibone.

Zadar je vezao i drugi poraz i sada imaju devet pobeda i 10 poraza. I dalje su osmi (mesto koje vodi u plej-of) ispred Mege, a u narednom kolu idu u Podgoricu gde će igrati sa ekipom Budućnosti.

Nemanja Nedović na kraju 29 poena (4/6 za tri), Mitrović je upisao 13, Dobrić 12, a Kampaco 10 poena i devet asistencija. Kod domaćih Luka Božić 25 poena i osam skokova, a Drežnjak ga je pratio sa 21 poenom.

Ono što bi mogao da bude razlog za brigu crveno-belih pred start završnog turnira Kupa Radivoja Koraća je povreda Stefana Lazarevića krajem prvog poluvremena, pa sada čekamo informacije o ozbiljnosti te povrede.

BONUS VIDEO:


Be the first to comment on "SUROVA OSVETA: Raspucana Zvezda DEKLASIRALA Zadar!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*