RASPUCANA ZVEZDA RAZBILA ASVEL: Crveno-beli deklasirali Francuze u grotlu Arene!

FOTO: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Asvel u prvoj utakmici nove sezone Evrolige rezultatom 94:73.

Najefikasniji je u pobedničkoj ekipi bio Šabaz Nejpir sa 21 poenom, dok je Rokas Gedraitis dodao 17.

 


Na drugoj strani, kod Asvela bolji od ostalih bio je nekadašnji kapiten Partizana Žofri Lovernj sa 18 poena.

CrvenA zvezda je sjajno započela utakmicu u „Beogradskoj areni“. Trener Duško Ivanović napravio je malo iznenađenje na startu i u prvu petorku uvrstio Ognjena Kuzmića. Pored njega na parketu su bili Šabaz Nejpir, Branko Lazić, Rokas Gedraitis i Marko Simonović.

Zvezda je pogodila prvih pet šuteva za tri poena. Po dva puta precizni su bili Nejpir i Simonović, a šut sa distance ubacio je i kapiten Lazić, dok je kod Asvela jedino Lovernj bio produktivan u napadu.

 


Domaćin je već na polovini prve deonice imao dvocifrenu prednost (17:7). Asvel nije imao rešenja za Zvezdinu igru u napadu, trojku je pogodio i Gedraitis, a Simonović iz reketa došao do svog desetog poena u prvoj deonici, a „crveno-beli“ stekli „+12“ (26:14) u finišu prve deonice.

Asvel na kraju uvodne četvrtine nije imao niti jedan faul, a Zvezda trojkom Hange stekla opipljivih „+13“ (29:16).

Nešto sporije Zvezda je započela drugu četvrtinu i nije postigla koš dva i po minuta. Tada je Teodosić uzeo stvari u svoje ruke i ubacio novu trojku za domaćina. Ubrzo je u prepoznatljiv ritam ušao i Nedović, te je Zvezda imala ubedljivih 15 poena prednosti (37:22).

Fantastično je delovao Zvezdin napad u nastavku druge četvrtine predvođen inspirisanim Nejpirom i Gedraitisom koji su bili nezaustavljivi za goste. Litvanac je pogodio četiri trojke iz isto toliko pokušaja u prvom delu, a pratio ga je doskorašnji bek Armanija koji je bio precizan i sa poludistance.

Na kraju prvog poluvremena Zvezda je ubacila čak 12 trojki i imala ogromnih 52:31.

Drugi deo meča počeo je trojkom Lovernja kome je to bio 14 poen na meču, ali je na drugoj strani odgovor imao večeras sjajni Nejpir, a zakucavanjem Simonović Zvezda je imala novu maksimalnu prednost – 59:37. Impresivno je domaćin šutirao za tri poena večeras. Kapiten Lazić ubacio je četrnaestru za „crveno-bele“ za ogromnih 62:37 posle tri minuta igre u drugom delu.

Uspeo je Asvel da se malo konsoliduje, odbrani se u nekoliko napada i sa dve vezane trojke malo smanji zaostatak. Seriju gostiju prekinuo je Nedović koji je ukrao loptu i otišao na polaganje.

Malo je popustila Zvezdina odbrana u narednim minutima. Gosti su pronalazili put do koša i posle pogođenog slobodnog bacanja Luvavu-Kabaroa smanjili na 64:50, ali je Nedović trojkom na isteku napada vratio samopuzdanje domaćinu i odbio mali nalet Asvela. Ipak su gosti do kraja treće četvrtine ponovo došli na „-14“ (69:55), a Zvezdina igra trpela je bez Nejpira i Gedraitisa.

Mnogo kvalitetnije Zvezda je započela poslednju četvrtinu. Agresivnom odbranom domaći su došli do lakih poena i posle koša Nedovića ponovo imali velikih „+19“ (74:55). Odgovorio je na drugoj strani Skot, vezao pet poena, a onda Nejpir uzvratio trojkom.

Do kraja utakmice Zvezda je rutinski održala stečenu prednost i prekinula niz od šest uzasopnih poraza na startu Evrolige.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

Be the first to comment on "RASPUCANA ZVEZDA RAZBILA ASVEL: Crveno-beli deklasirali Francuze u grotlu Arene!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*