VELIKA POBEDA: U grotlu Arene Partizan srušio Panatinaikos

Košarkaši Partizana odigrali su meč 11. kola Evrolige protiv ekipe Panatinaikosa i tom prilikom pobedili rezultatom 92:87, po četvrtinama 20:21, 19:17, 15:18, 24:22.

Prva četvrtina je bledo krenula za Partizan, sa čudnom petorkom je izašao Obradović na Panatu. Crno-beli su krenuli u sastavu Doužer – Ponitka – Ledej – Smailagić – Kaminski protiv niske petorke Panate. Ovo je donelo gostima prvu veliku prednost.

 


Usledila je dobra reakcija nakon ulaska Avramovića na teren, a dobar utisak je ostavio i Kaboklo sa nekoliko dobrih otvaranja. Prve minute posle dugo vremena je upisao i Panter, čak je podelio i jednu asistenciju.

Loš start i u drugoj deonici se nije odrazio na rezultat, pa je Obradović iskusno tražio tajmaut vrlo rano da pokuša da postavi igru svog tima. Međutim, taj tajmaut nije urodio plodom.

U nastavku druge četvrtine videli smo jako neodgovorno ponašanje Frenka Kaminskog, koji je pored objašnjenja sudije da je napravio drugi faul nastavio da komunicira sa sudijama i to mu je donelo tehničku i treću ličnu grešku. Ovo je u tom trenutku predstavljalo problem za crno-bele jer ostaju sa igračem manje.

 


Kraj druge četvrtine nam je dao mnogo energičniji Partizan, koji sada nije pravio toliko grešaka u odbrani, a Zek Ledej se probudio kako bi crno-bele vratio u potpunosti u igru nizom od 11-0. Na poluvremenu je prednost ostala Partizanu i rasterećeno su mogli da idu na odmor.

Drugo poluvreme je nastavilo u istom maniru kao kraj druge četvrtine, međutim, taj nalet nije bio dugog daha. Deluje da Panata nakon prve deonice nije uspela da nađe pravi ritam i da ih je malo progutala dobra atmosfera.

U jednom trenutku treće četvrtine bilo je zatišje sa obe strane, ali ubrzo uspevaju da nađu oba tima rešenja. Nije bilo neke kvalitetne košarke, ali su uspevali da odgovore na koš protivnika. Na kraju treće deonice Mitoglu je postavio rezultat i dva poena prednosti pred ulazak u poslednjih deset minuta.

Četvrta četvrtina je loše startovala za crno-bele, Panata je vezala osam brzih poena, što je Obradović pokušao da prekine tajmautom. Odličnom odbranom su u potpunosti izbacili igrače Partizana iz fokusa i naterali i Pantera i Doužera na veliki broj grešaka.

Držali su se gosti dugo u velikoj prednosti, ali Doužer je trojkom pokrenuo niz dobrih napada crno-belih. Na kraju je Kevin Panter ušao, konačno, u meč i prvo trojkom spustio, a onda i prodorom pored Grenta izjednačio rezultat.

Na kraju deonice Panteru Panata krade loptu i na taj način uspeva da iznudi produžetak.

Naredni meč Partizan će igrati sa FMP-om u ABA ligi, dok će u Evroligi dočekati Monako. Panata će u najjačem evropskom takmičenju igrati u Istanbulu protiv Anadolu Efesa.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "VELIKA POBEDA: U grotlu Arene Partizan srušio Panatinaikos"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*