ZVEZDA PROGUTANA U GROTLU ARENE: Partizan još jednom srušio večitog rivala i stigao na pobedu od titule!

Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu 87:78 u drugom meču finala ABA lige i sada se nalaze na korak do titule šampiona regionalnog takmičenja.

Partizan ima šansu da posle deset godina postane prvak i za to mu sada fali makar jedan brejk na terenu Crvene zvezde.

Svako od igrača iz ekipe Željka Obradovića imao je neku svoju rolu i svoje minute koje je iskoristio na najbolji mogući način da bi pomogao crno-belima da pobede.

 


Od Alena Smailagića, preko Džejmsa Nanelija, pa do Matijasa Lesora, Janisa Papapetrua i Danila Anđušića, svako je u svom periodu imao korisne poteze i poene.

Zvezdi se vratio Luka Vildoza, ali je utisak da nije mogao da nadomesti neke čudne i teške promašaje svojih saigrača. Nekoliko zicera i promašenih otvorenih trojki će na kraju skupo koštati Zvezdu u meču u kom je do kraja poluvremena bila u potpunom egalu. Bila je i tokom većeg dela treće četvrtine, ali su onda u četvrtoj na naplatu stigli promašaji Lazarevića i Kampaca, ali i Petruševa.

Zvezda je trojkom Vildoze u završnici uspela da smanji zaostatak od devet poena i svede ga na četiri, ali je tada jednu loptu izgubio Kampaco, drugu Luka Mitrović i Naneli je trojkom za 82:74 na 2:20 do kraja otklonio sve dileme po pitanju pobednika.

Partizan je imao čak pet dvocifrenih igrača, a najefikasniji su sa po 15 poena bili Alen Smailagić i Džejms Naneli, Kevin Panter i Matijas Lesor su imali po 13, a Zek Ledej je ubacio 12.

Nemanja Nedović je ubacio 21 poen i samo je još Ognjen Dobrić bio dvocifren u Zvezdi sa 11 poena. Luka Mitrović i Fakundo Kampaco su završili meč sa po devet poena, a Argentinac je imao i devet asistencija.

Prvo poluvreme bilo je znatno dinamičnije i bolje nego ono u prvoj utakmici. Tada je Partizan od starta počeo da sipa trojke, Zvezda je pokazala staru boljku da rano poklekne i onda bude prinuđena da se vraća u igru.

Umalo je i uspela da uvede meč u dramu i da ogoli Partizanovu boljku koja se često pojavljivala ove sezone, a to je da olako ispušta veliku prednost.

Ovog puta je sve počelo serijom Partizana, na koju je Zvezda uzvratila svojom serijom od pet poena, posle čega su se ekipe smenjivale u vođstvu.

Partizan je bio dobar u napadu i solidan u šutu, crveno-beli su pokušavali da kontrolišu skok, ali nije bilo leka za nekoliko igrača na obe strane.

Crno-beli su se mučili da uspore Nemanju Nedovića i Fakunda Kampaca, a crveno-beli Alena Smailagića. Smailagić je dominirao u reketu, Nedović u prodorima i na kraju poluvremena su obojica imala po 15 poena.

Alen je košem uz faul u prvom napadu nagovestio šta čeka Zvezdu, a već u drugom napadu je pogodio novu dvojku. Neko je u crveno-belom morao da odgovori i to su uradili Nedović i Bentil.

Prvi trojkom, drugi iz ofanzivnog skoka i potezom pod obručem Partizana. Crno-beli su trojkama Džejmsa Nanelija i Zeka Ledeja zapretili rivalu i Partizan je brzo otišao na 13:7.

Međutim, Zvezda tu nije dozvolila da se Partizan previše odlepi, pre svih Filip Petrušev koji se razigrao u reketu.


Upravo on je iz ofanzivnog skoka ubacio dvojku za 17:14, da bi Kampaco trojkom doneo egal svom timu na 22:22, a Matijas Lesor jednim penalom vratio minimalnu prednost Partizanu.

Druga četvrtina bila je jednako napeta. Bilo je tu i navijačkih uvreda sa tribina i jakih duela, pa i udaraca.

Nedović je posle jednog takvog završio na parketu i uhvatio se za glavu usred akcije. Zvezda je i tokom drugog perioda igrala koš za koš sa Partizanom i ekipe su se smenjivale u vođstvu, što trojkama, što drugim lepim potezima, pa je posle 20 minuta bilo 44:44 i pobednik se ni izbliza nije nazirao.

Drugo poluvreme počelo je greškama Bentila i Smailagića. Prvi nije iskoristio napad i šutnuo na vreme, a Smailagić je posle nekoliko ofanzivnih skokova napravio korake.

Zvezda je prednost vratila slobodnim bacanjima Luke Mitrovića, mada se videlo da napad crveno-belih ne funkcioniše idealno. To se videlo i po tome što je Stefan Marković iz ukradene lopte poslao pas za otvoren šut Kampaca koji je promašio trojku.

Kazna je stigla u vidu „praćke“ Madara, posle koje su se ekipe smenjivale u vođstvu u naredna tri minuta.

Tada se kao faktor u napadu Partizana pojavio Matijas Lesor koji je dva puta završavao akcije pod obručem, a onda je i Naneli u tranziciji ubacio otvorenu trojku za 56:50 na sredini treće četvrtine.

Naneli je nakon toga iznudio treći faul Nedovića na šutu za tri poena, što je bio veliki problem za crveno-bele već u trećoj četvrtini. Zato ga je na terenu odmenio Dobrić, ali su Lesor i Naneli povećavali prednost svog tima do 61:53.

Tu prednost su u zanimljivoj završnici treće četvrtine skoro i zadržali, da Branko Lazić trojkom nije uzvratio na trojku Ledeja, pa je posle 30 minuta bilo 68:62 za Partizan.

Četvrta četvrtina počela je trojkom Vildoze, ali onda i promašenim zicerom Stefana Lazarevića. Lazarević je potom izgubio i loptu jer se okliznuo, Fakundo Kampaco je promašio potpuno otvorenu trojku, a Danilo Anđušić je u dva uzastopna napada poentirao, pa je na šest minuta pre kraja Partizan imao komotnih 74:65.

Do kraja je Anđušić iskoristio blok Lesora i prošao do obruča, Zvezda je napravila dve velike greške u presudnim trenucima i to ju je koštalo preokreta.


Uzalud je timu sa Malog Kalemegdana bilo i to što je imao više ubačenih trojki i više skokova tokom meča, kada naredni, u nedelju od 20.30 čeka sa 0:2 u seriji, pa Partizan ima šansu da osvoji titulu ako ne izgubi tri meča zaredom.

BONUS VIDEO:

Be the first to comment on "ZVEZDA PROGUTANA U GROTLU ARENE: Partizan još jednom srušio večitog rivala i stigao na pobedu od titule!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*