PARTIZAN PAO U GROTLU ARENE: Barselona nadskočila i pobedila crno-bele

Košarkaši Partizana poraženi su od Barselone 91:83 u utakmici trećeg kola Evrolige odigranoj u Štark Areni.

Posle poraza na startu od Makabija, i trijumfa u gostima nad Asvelom, izabranici trenera Željka Obradovića u odličnom raspoloženju dočekali su prvi evroligaški duel pred svojim navijačima. Ipak, u ovom duelu crno-beli nisu ličili na tim iz nekih prethodnih mečeva, pre svega u odbrani. Barselona je šuterski bila odlično raspoložena, imala prednost koju je čuvala, pre svega, zahvaljujući odličnom Laprovitoli koji je trojkama održavao prednost i meč završio sa 20 poena, od toga 6/10 za tri poena. Ispostavilo se da je loša igra na početku meča skupo koštala domaći tim pošto je Barselona uspela da sačuva prednost kojuje stekla u tom periodu.

 


I ovoga puta Barselona se od starta oslonila na šut za tri poena. Tako u prvih pet minuta upisali su 5 pokušaja i pogodili dva puta. Sa druge strane, trener Partizana Željko Obradović ponovo je u startnih pet uvrstio Balšu Koprivicu, a on mu je to vratio na najbolji mogući način. U samo nekoliko minuta, Balša je nanizao 6 poena i dva skoka, a atraktivnim zakucavanjima podigao je publiku na noge.

Ipak, glavni roblem u igri crno-belih na startu meča, bio je veliki broj izgubljenih lopti, čak tri. Ovakav način igre, doneo je Barseloni 8 poena iz kontranapada u samo 5 minuta. Rezultat je, uz Koprivicu, održavao Panter šutevima sa distance.

 


Ipak, gosti prave seriju od 15:2 za 23:16 posle prvih deset minuta.

U nastavku, odlična odbrana Anđušića i Trifunovića, kao i kreacija i energija Alekse Avramovića doneli su egal crno-belima. Avramović je pogodio trojku, a posle dobre odbrane, prošao kroz odbranu rivala i postigao poene, uz faul, za 25:25.

Ipak, crno-beli su nanizali nekoliko grešaka što je Barselona iskoristila. Gosti su se oslanjali na šut za tri poena, a to im se isplatilo, pa su, posle trojki Abrinesa i Laprovitole otišli na 38:30. Ipak, crno-beli prave mini seriju od 4:0. Ali, to nije bilo dovoljno. Jokubaitis postiže trojku, a onda i Kalinić za najveću prednost na meču od 44:34 i +10.

U nastavku, crno-beli su zaigrali mnogo bolje i mini serijom od 5:0 ponovo uhvatili rezultatski priključak. Kao i u većem delu meča, Laprovitola donosi +10. Ali, prvo Naneli pogađa trojku, a posle odbrane Panter, sa poludistance, pogađa težak šut uz faul za 54:58 za goste.

U poslednjih deset minuta se ušlo sa +9 za Barselonu, koja je kažnjavala sve greške domaćih i trojkama vraćala prednost kada god bi se Partizan približio. U poslednjih nekoliko minuta, domaći su preko Nanelija i Smailagića ponovo prišli na -6. Ipak, to je bilo sve od domaćeg tima pošto su gosti sačuvali prednost i upisali novu pobedu.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

*