BRUTALNA ODBRANA, PA PREOKRET: Nestvarna pobeda Partizana u grotlu Arene

Košarkaši Partizana pobedili su Olimpiju iz Milana u beogradskoj Areni sa 82:69 u 13. kolu Evrolige.

Gosti iz Italije su bili pred pobedom u eltinom takmičenju nakon dva uzastopna poraza. Imali su čak 15 poena prednosti u 3/4, ali nisu uspeli da završe posao.

 


Partizan je od tog trenutka napravio seriju 31:4 i u potpunosti preokrenuo meč. Nešto poput serije Dalasa 30:0 nedavno protiv Oklahome, ali sa tom razlikom što su crno-beli na kraju slavili, a Maveriksi ne.

Partizan je na krilima velike pobede protiv Monaka ušao u ovaj duel, osnažen činjenicom da će igrati pred domaćom publikom gde su u šest navrata izgubili samo u prvom kolu protiv Barselone.

 


Na megdan im je došla milanska Olimpija, ekipa za koju nisu imali recept prošle godine, ali koja je pred ovaj meč zauzimala 15. mesto sa četiri pobede i osam poraza.

Na sve to, u srpsku prestonicu su došli bez svog najboljeg igrača Nikole Mirotića. On je zbog povrede ahilove tetive propustio meč protiv Bajerna, kao i ovaj protiv Partizana.

Mnogi su u tome videli nešto drugo, a ne povredu. Među njima i navijači Partizana, njegovog nesuđenog kluba, koji su ga izviždali i poslali mu brojne uvredljive i one nešto manje takve poruke, iako se ovaj nije ni pojavio na meču.

Razigrani su gosti sa Apeninskog poluvremena bili od samog starta meča, ponajviše Šejvon Šilds koji je, stiče se utisak, pogađao sve iza linije 6,75. Imao je Partizan Bruna Kabokla da uzvrati, pa su tako uvodni minuti protekli u šuterskom obračunu Šildsa i Loa sa jedne i brazilskog centra koji je u uvodnih 10 minuta pogodio čak tri trojke.

Prekinula ih je na kratko samo povreda Alekse Avramovića, koji je nezgodno izvrnuo zglob i morao je već sredinom prve deonice da izađe iz igre, a do kraja se nije vraćao.

Kako Kaboklo nije imao odgovarajuću podršku saigrača, košarkaši Olimpije su počeli da stiču osetljiviju prednost zahvaljujući sjajnom šutu koji ih je služio nešto više od polovine meča izvanredno.

Drugo poluvreme nije dobro krenulo za crno-bele, odlična serija i šutersko raspoloženje Milaneza je ugušilo već slabu odbranu Partizana.

Pogađali su sve što im se otvorilo, Šilds je nastavio da razigrava saigrače i koristi gotovo sve situacija, a na sve to Olimpija je stisla odbranu i zatvorila kreaciju bekova Partizana, do te mere da je u jednom trenutku bilo 15 poena razlike.

Usledila je „ludačka“ serija crno-belih, odlična odbrana Doužera i veliko raspoloženje Pantera i Ledeja u napadu. Serijom 12-0 vraćaju se u utakmicu na samo poen zaostatka.

Nestvarna serija Partizana se nastavlja, ali ovog puta sa vrhunskom odbranom. Potencijalni problem je nastao kada je Kaboklo napravio četvrtu ličnu početkom poslednje deonice, ali njega je vrhunski zamenio Smailagić, čijim se ulaskom odbrana samo učvrstila.

Nestvarna je bila sekvenca na četiri minuta do kraja, kada je Milano imao čak četiri napada i ofanzivna skoka i nijednom nisu uspeli da dođu do poena pored veoma dobre odbrane, koja je rizikovala ostavljanjem pojedinaca samih na šutu za tri. Bile su to dobre odluke.

Pokušavali su igrači gostujućeg tima da sustignu razliku brzim napadima, ali što je brzo to je i kuso, ulazili su iz greške u grešku.

Nestvaran povratak Partizana sa -15 režirali su Panter sa 19 poena, tri asistencije i dve ukradene lopte, Kaboklo sa 16 poena, pet skokova, Zek Ledej sa 15 poena i tri skoka i Naneli sa 10 poena.

U gostujućem timu raspoloženi su bili isključivo Ševon Šilds sa 19 poena, tri skoka i dve asistencije i Maodo Lo sa 12 poena, četiri skoka i pet asistencija.

Naredni meč Partizan igra u ABA ligi protiv ekipe Studentskog centra, dok će u Evroligi naredne sezone nastupiti na gostovanju posle dugo vremena i to u Kaunasu, ekipi Žalgirisa.

Ne sumnjamo da će ponovo doći do odgovora sa druge strane.

Be the first to comment on "BRUTALNA ODBRANA, PA PREOKRET: Nestvarna pobeda Partizana u grotlu Arene"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*