SLOVENCI I HRVATI ŽESTOKO NAPALI PARTIZAN I ZVEZDU: Ne mogu da se pomire sa dominacijom večitih rivala!

FOTO: KK Crvena zvezda

Partizan i Crvena zvezda su prošle sezone bili dominantni u ABA ligi, a čini se da će ove biti i još više nadmoćniji od ostalih rivala.

Posle uvodna tri kola večiti rivali imaju tri sigurne pobede i nalaze se na čelu Regionalnog takmičenja.

 


Dobri rezultati srpskih velikana u ABA ligi, ali i Evroligi, ne nalaze na veliko oduševljenje u komšiluku.

Hrvati i Slovenci ne mogu da se pomire sa tom činjenicom, a to potvrđuju i reči predsednika KS Slovenije Mateja Erjaveca koji je dao izjavu za hrvatski „Večernji list“.

– Razlika je u finansijama. Zbog države i državnih sponzora, oba kluba mogu sebi da priušte igrače poput Kaminskog, Pantera, Tobija. Sa tim ne možete da se takmičite. Bila bi stvar od velikog interesa za Savez kada bi država Slovenija stala iza nekoga jer bismo imali jak klub, više reprezentativaca i mladi igrači onda ne bi odlazili. Ali, to je nezamislivo! Ne samo u Sloveniji, već i u celoj Evropskoj uniji je nezamislivo da država finansira klubove kao što to čini Srbija. To nije dozvoljeno – rekao je Erjavec.

U drugom kolu ABA lige Partizan i Zvezda ponizili su slovenačke klubove Krku i Cedevita Olimpiju što je izuzetno pogodilo Erjaveca.

 


– Užasno je što su se utakmice igrale u istom kolu. Bili su to crni dani za slovenačku košarku, jer smo na delu videli kolika je razlika između slovenačke i srpske klupske košarke – zaključio je prvi čovek slovenačke košarke.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

*