POBEDA VELIKA KAO RUSIJA: Partizan srušio Baskoniju u paklu Arene!

Košarkaši Partizana savladali su Baskoniju rezultatom 87:83 u okviru 30. kola Evrolige. Pomenuti meč bio je od velike važnosti za izabranike Željka Obradovića, koji su ovom pobedom znatno popravili šanse za plasman u plej-in.

Crno – beli su meč otvorili serijom od 5:0, te su do kraja prve deonice imali osetnu prednost. Posebno efikasan u prvom kvartalu bio je Frenk Kaminski koji je ubacio osam poena. Njemu se u nastavku priključio i Bruno Kaboklo, koji je odličnom igrom na obe strane terena trasirao put svom timu ka osetnijem vođstvu, da bi posle poena Anđušića pod faulom razlika po prvi put bila dvocifrena (38:27).

 


Ipak, tim Duška Ivanovića se dobrom odbranom i poenima iz tranzicije postepeno vraćao u meč, da bi trojkom Hauarda na isteku poluvremena došao na -2 (44:42).

Treći kvartal u potpunosti je pripao domaćem sastavu. Crno – beli su „zaključali“ reket, da bi napadački učinak iz prve četvrtine ponovio Kaminski koji je bio nerešiva enigma za unutrašnju liniju Španaca.

Ovu deonicu Partizan je rešio u svoju korist rezultatom 24:16, te je tako sa +9 ušao u završni period meča.

Posle jeftino primljenih poena i izgubljene lopte, crno – beli poenima Kaminskog održavali su prednost, da bi Moneke napravio nesportski faul na Panteru posle čega je kapiten Partizana postigao pet vezanih poena i praktično rešio meč.

 


Do kraja susreta izabranici Željka Obradovića nisu dozvolili iznenađenje iako su se gosti na minut pre kraja vratili na -2. Tada je odgovornost preuzeo Doužer i pogodio flouter za veliku radost navijača u Areni.

Nakon ovog kola Partizan ima skor 14-16, dok je Baskonija na skoru od 16 pobeda i 14 neuspeha.

Be the first to comment on "POBEDA VELIKA KAO RUSIJA: Partizan srušio Baskoniju u paklu Arene!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*