CRNO-BELA RAPSODIJA: Razigrani Partizan UNIŠTIO Virtus u paklu Arene!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana upisali su prvu pobedu u Evroligi ove sezone.

Izabranici Željka Obradovića su u sjajnoj atmosferi „Štark Arene“ bili bolji od Virtusa iz Bolonje rezultatom 90:62.

Time su prekinuli niz srpskih timova u kontinentalnom takmičenju od šest uzastopnih poraza na startu, a lakoća sa kojom su to uradili sa sobom povlači pitanje šta ih je sprečilo da isto urade u prva tri meča. To je ujedno bila i prva njihova pobeda još od 4. aprila 2014. godine kada su u Top 16 fazi nadigrali Žalgiris u Beogradu.


Da se po jutru dan poznaje ispostavilo se i na ovom meču. Madar i Naneli su počeli kao bekovski par u startnoj petorci i bio je to potez Obradovića koji će njegovom timu doneti početni impuls i prednost koju neće ispuštati do kraja meča.

Briljirao je pomenuti duo i postigao 18 poena od 27 Partizana u prvoj deonici, pre nego što su otišli na zasluženi odmor praćeni aplauzom. Na taj broj poena je protivnik odgovorio sa samo 11 i koliko god da se njihova igra činila lošom, treba imati na umu da je na drugoj strani bila ekipa koja praktično nije promašivala.

Pomagao im je sjajni Matijas Lesor, što postavljanjem u fazi napada, radom u odbrani, ali i „obračunom“ sa obručima koji je imao na ovom meču i na taj način sigurno pomogao u podizanju atmosfere kod domaće ekipe.

Važno je istaći i ne baš slavne momente tokom prvih 10 minuta, kada je srpski plejmejker Miloš Teodosić ulazio u igru i konstantno bio „pozdravljen“ zvižducima i uvredama.

Probudio se protivnik u drugoj deonici, čak i uspeo da „istopi“ prednost Partizana sve do jednocifrene, ali su ovi ponovo namestili šuterske sprave i serijom 9:0, nakon trojki Anđušića, Nanelija i Pantera, završili prvo poluvreme posle čega nije bilo povratka za goste.

Lesor je ponovo agresivno zaigrao u nastavku i mogao sebi da priušti i neke faulove, nešto sa čime je umeo da se muči u nekim od prethodnih mečeva. Da nisu učili na svojim greškama, igrači iz Bolonje su pokazali ostavljajući Nanelija i Anđušića same na liniji 6,75 što su ovi umeli da kazne i tako održe veliku prednost Partizana.

Sve je kulminiralo početkom treće deonice kada je pomenuti Anđušić pogodio za tri, a potom i kapiten ekipe Panter iz naleta, čime su stigli do maksimalnih 31 poen razlike.

Usledio je period od četiri minuta u kojem crno-beli nisu mogli do koša, ali se posle tajm-auta Željka Obradovića i to promenilo, pa je Parni valjak sačuvao ubedljivu prednost i na kraju deklasirao velikog rivala iz Bolonje.

Najefikasniji u Partizanu bio je sjajni Džejms Naneli sa 20 poena, Lesor i Anđušić su dodali po 14, Madar 11, a Panter deset koševa.

U ekipi Virtosa dvocifreni su bili samo Bako sa 11 i Vims sa deset poena. Srpski košarkaš Miloš Teodosić meč je završio sa četiri asistencije i bez ijednog poena.

Partizan u narednom kolu dočekuje ekipu Žalgirisa.

 


Be the first to comment on "CRNO-BELA RAPSODIJA: Razigrani Partizan UNIŠTIO Virtus u paklu Arene!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*