NOVI DERBI, POBEDNIK ISTI: Partizan nadigrao Zvezdu u paklu Arene!

Košarkaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu u drugom derbiju ove sezone rezultatom 98:87, po četvrtinama 17:25; 30:11; 25:27; 24:24.

Utakmica je startovala pozitivno u korist Zvezde, dogovori iz svlačionice su ispoštovani i napadi su delovali podjednako dobro kao i odbrane. Lako se dolazilo do poena kroz celu prvu četvrtinu, a kao lider se istakao Giedraitis sa svojim lakim poenima. Partizan je ušao sa određenim nedoumicama i čudnim kombinacijama u meč, rano je izveden Ledej za Smailagića, međutim to nije odmah donelo prednosti.

 


Tek se u drugoj četvrtini video napredak kada je svoju energiju u tim uneo Aleksa Avramović, pre svega kao predvodnik defanzivne linije, a onda i dobrim prodorima je razbijao odbranu crno-belih. Nizom od 7 poena su se vratili u nerešen rezultat, a potom su kvalitetnom odbranom u potpunosti napravili opstrukciju igre Zvezde i sprečili svaku kreaciju. To je igrače grčkog trenera navelo na veliki broj grešaka, pa su ukradene lopte kroz kontranapade pretvarali u lake poene.

Iako je poluvreme završeno sa 11 poena prednosti za Partizan, crno-beli su silovito startovali treću deonicu. Nekoliko poena Nanelija koji se uključio u utakmicu i to je bila najveća prednost Partizana – +18. Ipak, budi se i Zvezda u jednom trenutku kada je domaćin energetski posustao i kreacijom u šutu Teodosića se vraćaju u utakmicu i četvrtinu zavšavaju sa tek 9 poena zaostatka.

 


Četvrta deonica je bio period nastavka toljenja rezultata, ali su crno beli uspeli da se ustale i da nađu način kako da napadaju i brane protivnika.

Sledeće mečeve i Partizan i Zvezda igraju u Evroligi. Crno-beli će u petak 3. novembra igrati protiv Baskonije, dok će tim sa Malog Kalemegdana nastupati protiv Bajerna dan ranije.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

*