PARTIZAN JE ŠAMPION: Parni valjak u PAKLU Arene razbio Zvezdu i osvojio ABA ligu!

Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu i postali šampioni ABA lige.

Igrači Partizana osvojili su ABA ligu pobedivši Zvezdu posle pet utakmica finala, a u poslednjem duelu su pred svojim navijačima pobedili sa 96:85.

 


Ovo je sedma šampionska titula Partizana u istoriji ABA lige i po tome su najtrofejniji tim regionalnog takmičenja.

Košarkaši Partizana su fantastično otvorili utakmicu i u prvoj četvrtini imali čak šest pogođenih trojki, a naravno sve je pokrenuo kapiten Kevin Panter kome je prvi pogođeni šut bio za tri poena i na taj način „zapalio“ Arenu.

Na semaforu je bilo 9:2 kada se po prvi put naslutilo da je Zvezda u problemima, a Partizanova rapsodija nije nameravala da stane i jedini igrač Zvezde koji je zapravo imao odgovor na to bio je Ognjen Dobrić.

On je imao 8 poena maltene zaredom u prvom kvartalu i to u jako važnim momentima dok su Martin i Bentil promašivali zicere, a Dante Egzum, Naneli i Ledej kažnjavali svaku rupu u odbrani.

Partizan je nadskočio Zvezdu i do poluvremena imao 7 skokova više, uz 9 pogođenih trojki dok je Zvezda bila na 5, ali sa mnogo promašaja, i uz tri lične greške Luke Mitrovića što se osetilo po unutrašnjoj igri.

 


Dok je Dobrić bio jedini raspoložen u Zvezdinom timu, Kampaco je tek na momente uspevao da zasija, a Partizan na sve načine uspevao da poentira i tokom većeg dela drugog perioda imao 20 poena prednosti.

Nismo baš navikli da „večiti“ rival bude ovako razbijen, a Partizan je preko Pantera, Ledeja i Nanelija imao 35 poena, dok je čitav tim Crvene zvezde ubacio 34 za poluvreme.

Iako je početkom druge četvrtine rečeno da je oboren rekord ABA lige po posećenosti u sezoni sa 22.198 navijača, treba istaći da incidenata ni ovoga puta nije bilo.

U nastavku susreta smo videli pravu dramu i veliki povratak Crvene zvezde. Izabranici Duška Ivanovića su posle zaostatka od 20 poena uspeli da se približe na samo 4 poena i unesu mnogo neizvesnosti u ovo ludo finale ABA lige.

Igrali su bez Luke Mitrovića koji je početkom treće četvrtine morao napolje zbog pet ličnih grešaka, podsetimo imao je tri i onda napravio obostrani faul u borbi sa Matijasom Lesorom da bi nakon toga dobio i tehničku i meč završio pre vremena.

Mogla je Zvezda da se vrati, ali je promašila veliki broj šuteva iz reketa i posle toga i otvorenih šuteva, ali je baš taj veći broj otvorenih šuteva koje je Partizan promašio i kreiralo ovoliku neizvesnost.

Izabranici Želimira Obradovića su bili foksuraniji i spremniji i zasluženo postali šampioni ABA lige nakon ove pobede u neizvesnoj utakmici u kojoj je Zvezda pružila sjajan otpor i pokazala da su minimalne razlike između ova dva evroligaška tima.

Najefikasniji je bio Kevin Panter sa 32 poena, 15 je ubacio Ledej, 12 Naneli i po 10 su imali Lesor i Egzum. Na drugoj strani, 18 poena je imao Dobrić, 15 Ben Bentil, 12 Nedović, a 10 Kampaco.

BONUS VIDEO:


Be the first to comment on "PARTIZAN JE ŠAMPION: Parni valjak u PAKLU Arene razbio Zvezdu i osvojio ABA ligu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*