PARNI VALJAK OSVOJIO BANJALUKU: Partizan RAZBIO CSKA u finalu!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana osvojili su pripremni turnir u Banjaluci.

Posle pobeda nad Hapoelom iz Jerusalima i Turk Telekomom, crno-beli su savladali i moćni CSKA iz Moskve.

 


Parni valjak je deklasirao ruskog velikana rezultatom 74:54.

Na sportskom kompleksu koji je primarno otvoren zbog tenisa, košarkaši Partizana su pokazali da su u ovom trenutku bolji od nekadašnjeg evroligaša i nekada moćnog protivnika u elitnom evropskom takmičenju.

Obradović je, osim Alekse Avramovića, za ovaj turnir računao na sve raspoložive snage i otuda ovakav, ruku na srce, i očekivan rezultat za ABA šampiona – tri utakmice i tri pobede.

Ispostavilo se da je, rezultatski, Partizan upravo protiv na papiru najtežeg rivala, ekipe CSKA, odradio najlakši posao o čemu svedoči i krajnji rezultat, uz efikasnu i dopadljivu igru.

Obradović za ovaj meč nije koristio Tristana Vukćevića.

Na otvorenom terenu Nacionalnog teniskog centra u Banjaluci, crno-beli su bili bolji od samog početka, vodili su i sa po deset poena razlike u uvodnom delu meča, a naročito su bili impresivni u drugoj deonici, kada su „armejcima“ dozvolili da daju samo sedam poena.

 


Činilo se da će Kasper Ver, najraspoloženiji igrač Moskovljana, pokrenuti ruski tim posle velikog predaha, na koji se otišlo sa 33:26 za crno-bele, ali ta nadanja gostiju bila su kratkog veka.

Alen Smailagić je igrao izvrsno, i u odbrani, a i što se trojki tiče u napadu (3/3), a kada mu se pridružio i Frenk Kaminski, koji je do kraja treće deonice takođe dogurao do 11 poena, Partizan je poveo sa 55:42.

A kako se u napadu ekipe Željka Obradovića potom razigrao i Danilo Anđušić, te nekadašnji saigrač Nikole Jokića u Denveru, svestrani Pi-Džej Doužer koji je dobio šansu u drugom poluvremenu (ubacio 13 poena), spasa za CSKA i nije bilo, šta god pokušavali gosti iz Rusije u ovom finalu.

U taboru crno-belih, koji su rivala naterali na čak 21 izgubljenu loptu, naspram svojih 13, istakli su se sa po 13 poena Doužer i Smailagić, 11 je ubacio Kaminski, deset Jaramaz, osam Ledej, a upisali su se u strelce još i Jaramaz (6), Ponitka (5), Trifunović (3), Koprivica (2) i kapiten Panter (1). U ekipi CSKA najefikasniji su bili Ver sa 21 poenom i Džekiri sa devet.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:


Be the first to comment on "PARNI VALJAK OSVOJIO BANJALUKU: Partizan RAZBIO CSKA u finalu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*