ZVEZDA DOMINANTNO DO PRVOG MESTA: Crveno-beli deklasirali Studentski centar!

Košarkaši Crvene zvezde dominantno su prošli kroz dvoranu „Aleksandar Nikolić“, pošto se ni u jednom momentu u pitanje nije dovodila njihova pobeda nad Studentskim centrom u 25. kolu ABA lige – 94:76.

Sjajno je igrao tim Janisa Sferopulosa, domaći košarkaši su danas baš namestili ruku na šutu za tri poena i gotovo da nisu promašivali. Već posle prvog poluvremena moglo se nagovestiti da će pobeda večeras ostati u Beogradu. Jedino što se moglo zameriti crveno-belima danas je veliki broj izgubljenih lopti.

 


Bio je ovo zbog toga zaista dugačak meč, jer je bilo dosta prekida, a ni sudije baš nisu imale milosti, pa je bilo dosta pregledanja snimaka zbog čega je duel potrajao skoro puna dva sata, što se može uzeti kao prilično dugačko, ako vidimo konačan rezultat i ubedljivu pobedu Zvezde.

Ipak, Zvezda nije potrošila mnogo energije, Sferopulos je izmešao sve košarkaše na parketu i crveno-beli će sveži izaći na megdan Olimpijakosu u Evroligi.

Kao što smo pomenuli, već na početku meča u prvoj deonici su Rokas Giedraitis i Adam Hanga krenuli da pogađaju trojke u visokim procentima. Litvanac i Mađar su bili glavni i odgovorni urednici prednosti od 12 poena posle prvog kvartala, a ništa se nije promenilo ni u nastavku.

Skoro kao po pravilu bi Studenti slabo otvarali deonice, pa su i u drugoj dali Zvezdi da se popenje na +18 pre nego što su konačno odreagovali i smanjili na 10 razlike, što je bilo razdoblje najbolje košarke gostiju. Do poluvremena su se Podgoričani koliko-toliko i držali na pomenutih 12 do 13 poena razlike.

Međutim, otvaranje treće četvrtine donelo je magiju Nemanje Nedovića i tri uzastopne njegove trojke posle čega je apsolutno sve bilo jasno. Zvezda je otišla na preko 20 poena razlike, a manje-više se razlika na tom nivou i držala sve do pred kraj utakmice.

 


Poslednja četvrtina je očekivano bila odrađivanje posla, posle čega je Zvezda upisala svoju 21. pobedu u sezoni u ABA ligi.

Be the first to comment on "ZVEZDA DOMINANTNO DO PRVOG MESTA: Crveno-beli deklasirali Studentski centar!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*