CRVENO-BELI DOMINANTNO DO FINALA: Zvezda sporo krenula, pa SMOŽDILA Čačane u Nišu!

Kako se i očekivalo, košarkaši Crvene zvezde su veoma dominantno i ubedljivo slavili protiv Čačka 94 u polufinalu Kupa Radivoja Koraća, čime su postali i prvi finalista ovog takmičenja u kom brane trofej! Crveno-beli su se malo pomučili u prvoj deonici, ali su na kraju slavili sa 87:52.

Crvena zvezda je bila nešto slabija u prvoj četvrtini, u prvim minutima su se mučili da dođu do poena uopšte, što se oslikavalo i tako što je Čačak uspeo da dođe do prednosti. Nedović je otvorio trojkom utakmicu, ali, ubrzo je sve nekako stalo.

 


Pokušavao je Jago, pokušavali su košarkaši Zvezde da nađu rešenje u napadu, iako su se dosta mučili. Međutim, evidentno je bilo i da to neće trajati čitavu utakmicu, s obzirom na to da se ipak radi o ogromnoj razlici između ova dva tima. Vrebala je nekako Zvezda šansu i to se sve oslikalo drugačije kada je Miloš Teodosić ušao u igru.

Brzo je razmrdao tim, postigao je trojku, potom je podelio i nekoliko asistencija čime je doneo poravnanje na 15:15. Druga deonica je počela u ritmu Čačka, vezali su četiri poena u prva dva napada, a onda se dogodila i prava katastrofa za ovu ekipu.

Zvezda kao da je ubacila u veću brzinu, krenuli su da ređaju poene iz svih pozicija, kako za dva, tako i za tri, pa su se odlepili na 35:23, što je samo najavilo šta će se dogoditi.

Poluvreme je nekako i naslutilo šta će se desiti u drugom delu igre. Treća deonica je krenula tako da je Zvezda samo nastavila tamo gde je stala, ređali su poene iz svih pozicija, krenuo je šut za tri poena, najveće oružje ove ekipe, te je sve nekako bilo lakše.

Čačak 94 je dugo čekao na svoju prvu trojku, čak i previše za ovakav meč, te jednostavno i nisu imali šta da traže na meču.

 


Nekako, Zvezda je pokazala svoj raskoš u napadu, a Janis Sferopulos je dobio i priliku da odmori neke igrače, te je dosta više rotirao.

Zvezda je postala prvi finalista, a u istom čeka boljeg iz duela Partizan – Vojvodina koji je na programu od 21 sata.

Be the first to comment on "CRVENO-BELI DOMINANTNO DO FINALA: Zvezda sporo krenula, pa SMOŽDILA Čačane u Nišu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*