ZVEZDA UNIŠTILA KRAGUJEVČANE: Crveno-beli DOMINANTNO do polufinala KRK!

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanovič

Crvena zvezda je prvi polufinalista Kupa Radivoja Koraća pošto je, prema očekivanjima, savladala Radnički iz Kragujevca rezultatom 103:59.

Od starta niko nije dovodio u pitanje razliku u kvalitetu i koga ćemo gledati u prvom polufinalnom meču u subotu.

Veoma jako od starta je krenula Crvena zvezda protiv Radničkog, Stefan Marković je ređao trojke, na drugoj strani raspoložen, po očekivanju, jedino Raško Katić koji ne samo da se ravnopravno borio sa centrima crveno-belih, nego je i uhvatio par ofanzivnih skokova.

 


Upravo je Stefan Marković pogodio tri trojke za tri i po minuta, nešto što mu se verovatno nije skorije desilo u karijeri.

Eron Vajt je imao svojih „pet minuta“ kada je postigao pet uzastopnih poena, pogodio je trojku i Nikola Ivanović, a prednost je rasla iz minuta u minut.

Nikola Ivanović je pogodio novu trojku, a jednu je pogodio i Lazić, pa je očas posla bilo 42:13.

Jasno je svima u hali bilo da Radnički nema nikakve šanse na ovoj utakmici, ali smo očekivali makar malo bolji otpor ekipi Dejana Radonjića.

Prednost je dalje rasla, bilo je i +30, Zvezda je neuspešno pokušavala da bude i atraktivna, ali je to njima dozvoljeno kada je odnos snaga ovakav kakav jeste.

Radnički je zaigrao malo bolje u trećoj deonici, Zvezda je u jednom trenutku prešla i +40 (81:40), ali je ekipa iz Kragujevca uspela da sa dve trojke stigne do podnošljivijeg rezultata.

Ipak, vratila je Zvezda +41 nakon zakucavanja Mitrovića na pet minuta do kraja.

Zanimljiv je do kraja susreta bio i duel navijača, prilično kasno na utakmicu su stigli i „Crveni đavoli“ koji su uglavnom bili glasniji u drugom poluvremenu od navijača Crvene zvezde, pa je mnogima bilo zanimljivije šta se dešava na tribinama nego na samom terenu.

Uglavnom, lagana pobeda Crvene zvezde, u polufinalu igraju protiv boljeg iz duela Mega – Zlatibor.

Nikola Ivanović je bio najefikasniji sa 18 poena, 16 je dodao Stefan Marković, dok su dvocifreni bili još Holins i Lazić (11), odnosno Kalinić i Dobrić sa po 10.

Kod Radničkog Raško Katić najbolji sa 17 poena, 7 skokova i 5 asistencija, Đerasimović je imao 15.

 


Be the first to comment on "ZVEZDA UNIŠTILA KRAGUJEVČANE: Crveno-beli DOMINANTNO do polufinala KRK!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*