ZVEZDA SLABO KRENULA, PA UNIŠTILA BORAC: Crveno-beli zakazali MEGDAN sa Partizanom!

FOTO: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća u Nišu.

Crveno-beli su u četvrtfinalu savladali Borac Čačak rezultatom 89:64.

Zvezda će u borbi za finale igrati protiv Partizana, a taj duel na programu je u petak sa početkom od 21 sat.

 


Zabrinuli su crveno-beli lošim ulaskom u meč. Jedini raspoložen je bio Filip Petrušev koji je, činilo se tada, jedini mogao da postigne koš. Dao ih je prvih šest, a na drugoj strani su problem pravili Gagić i Hejl.

Nekadašnji centar Partizana je pokazao da ne sme biti ostavljen sam na šutu za tri, a uz pomoć Hejla i Boldvina predvodio je Borac do ogromnih +11 već u prvoj deonici.

Nije pomogla Zvezdi činjenica ni da je protivnik u „bonusu“, nakon što su četiri slobodna bacanja u nizu promašili Petrušev i Ilić. Ipak, sve se menja nakon tajm-auta Duška Ivanovića.

Namestili su njegovi igrači šuterske „sprave“ po povratku sa pauze, pa su trojke Lazića i Nedovića bile dovoljne za vraćanje utakmice na posed razlike. Štaviše, imali su i šut za vođstvo, ali Kampaco nije pogodio uz zvuk sirene.

Ono što nije tad, Argentinac je nadomestio odmah na startu druge deonice kada pogađa za tri i preokret. Zvezda je u tom trenutku stekla prednost koju nije ispuštala do kraja, ali je još morala da se strpi dok nije i prelomila meč.

Tačnije, čekala je drugog Argentinca. Vildosa je bio taj koji je sjajnom rolom sredinom treće deonice praktično rešio pitanje pobednika. Dve trojke i prebacivanje lopte oko struka pre polaganja u stilu Pita Maraviča, uz još nekoliko dobrih poteza, odveli su njegovu ekipu do dvocifrene prednosti koja je do kraja samo rasla.

Na kraju je Zvezda imala i maksimalnih +28, a samo u drugom poluvremenu su ubacili 54 poena naspram „samo“ 35 u prvom.

Najefikasniji u redovima pobedničke ekipe bio je Luka Vildosa sa 18 poena, dok su se u redovima protivnika istakli Gagić i Radonjić sa po 14 poena.

Na programu Kupa za četvrtak je još meč FMP-a i Metalca koji počinje od 21 čas.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "ZVEZDA SLABO KRENULA, PA UNIŠTILA BORAC: Crveno-beli zakazali MEGDAN sa Partizanom!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*