BLEDI CRNO-BELI: Partizan se namučio i pobedio Studentski Centar!

FOTO: KK Partizan/Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana pobedili su Studentski centar rezultatom 91:82 u meču trećeg kola ABA lige.

Bila je to prva utakmica ekipe Željka Obradovića pred domaćom publikom nakon gostovanja u Zagrebu, Berlinu, Skoplju i Vitoriji i treći trijumf u regionalnom takmičenju u isto toliko utakmica.

Samo 48 sati nakon gostovanja u Španiji i produžetaka u drami protiv Baskonije, crno-beli su stigli u srpsku prestonicu i bilo je za očekivati da će noge biti „teške“ u ovom meču. Obično nakon utakmica u Evroligi tako biva, a to je i ovaj meč potvrdio. Barem tri i po četvrtine istog.


Šuterski su raspoloženi ušli gosti u meč i sa dve trojke stekli prvu opipljivu prednost neke od ekipa na ovom meču. Potom se zaigralo u serijama, a prvu su započeli igrači Partizana kada su sa sedam poena bez odgovora prešli u vođstvo, samo da bi protivnik napravio 8:0 i naterao Obradovića na prvi tajm-aut na kom je besneo na svoje igrače, prvi od mnogih na ovom susretu.

Nisu imali crno-beli rešenje za bekovski duo Džekson-Drežnjak koji su ubrzo postali dvocifreni. Omaleni američki plejmejker (173 cm) je do poluvremena imao 12 poena za manje od 10 minuta na parketu i to bez promašaja iz igre, a identičan poenterski učinak je ostvario i njegov hrvatski saigrač.

Na drugoj strani je svoje saigrače sjajno razigravao Dante Eksum koji je imao šest asistencija u prvih 20 minuta, ali su ipak slobodna bacanja bila ta koja su pravila razliku. Doduše, minimalnu. Partizan je sa samo poenom razlike otišao na pauzu iako su penale šutirali 15/17 naspram protivnikovih 6/13.

Treća četvrtina donela je sličan razvoj događaja. Gosti su i dalje pružali odličan otpor, a Partizan i dalje bio bez dovoljno energije na obe strane terena.

Trojkom mladog Zvonimira Ivišića, SC Derbi ponovo stiže do vođstva od četiri poena razlike – 58:54. Trener Željko Obradović je reagovao tajm-autom posle kog je pogodio Ledej, ali odbrana Partizana i dalje nema rešenja za omalenog Džeksona koji je iznudio prekršaj i vratio četiri poena na stranu gostiju.

Poenima Pantera, njegovim tek prvim od početka meča, Partizan stiže do izjednačenja na minut i 45 sekundi pre kraja treće deonice.

Nerešenim rezultatom 64:64 ušlo se u poslednju deonicu, koja je počela poenima Lesora, a Partizan je do sredine ovog dela igre stigao do sedam poena prednosti – 75:68. A kada je Tristan Vukčević pogodio trojku za 80:68, vratila se prepoznatljiva energija i na tribinama, ali i na terenu i crno-beli su u tim trenucima prelomili meč u svoju korist.

Matijas Lesor je sa 19 poena i četiri skoka bio najefikasniji u Partizanu, Ledej ga je pratio sa 15, Papapetru je upisao 12, a Vukčević i Egzum po 11 poena.

Kod gostiju najbolji Džekson sa 19 poena, Mateo Drežnjak se zaustavio na 16, a dvocifren učinak na kraju su imali i Tasić i Megi sa po deset postignutih poena.

Već za dva dana Partizan igra novi meč u “Štark Areni“, ovoga puta protiv Armanija u trećem kolu Evrolige, gde još uvek čeka na svoju prvu pobedu.

 


Be the first to comment on "BLEDI CRNO-BELI: Partizan se namučio i pobedio Studentski Centar!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*