CRNO-BELI NASTAVILI SA OČAJNIM PARTIJAMA U ABA LIGI: Bledi Partizan ponovo pao u Ljubljani

Košarkaši Partizana ni posle 5 godina nisu uspeli da savladaju Cedevita Olimpiju, ovoga puta poraženi su u Ljubljani 95:91 u meču 8. kola ABA lige.

Sve ono viđeno u nekim prethodnim mečevima dva tima ponovilo se i ove večeri u Ljubljani. Oba tima smenjivala su se u vođstvu, igralo se brzo i efikasno, a na kraju, kao i prethodnih nekoliko mečeva, slavio je domaći tim u Stožicama. Zanimljivo, poslednji put, crno-beli su slavili protiv Olimpije u decembru 2018. godine!

 


Na ovom meču, u pobedničkom timu su posebno bili raspoloženi Jaka Blažič i Klemen Prepelič. Blažič je bio prvi strelac tima sa 29 poena, a pratili su ga Prepelič sa 19 i Džons sa 18 poena. U poraženom timu istakao se Kaminski sa 20 poena, Ledej je ubacio 17, a Doužer 14.

Od starta meča, niti jedan, niti drugi tim nisu uspevali da dođu do osetnije prednosti i vođstva. Partizan je bio taj koji je bio u konstantnoo vođstvu, a raspoloženi su bili Ledej, Kaminski i Avramović. Takođe, ulazak Kabokla dodatno je ojačao odbranu, pa je Cedevita Olimpije malo po malo posustajal ai imala -9. Tako, početkom druge deonice, posle 23:27, crno-beli brzo ulaze u seriju i dolaze do 32:23.

 


Do sredine druge deonice, usledio je brzi odgovor domaćih. Trojkama Prepeliča, a onda i Blažiča prednost crno-belih je ekspresno anulirana, pa, posle 37:37, trener crno-belih Željko Obradović tražio je tajm-aut kako bi prodrmao svoje igrače. Ipak, to se nije desilo.

Na ruku crno-belima nije išla ni povreda Avramovića koji je posle jednog od duela dobio rasekotinu na nosu i potom otišao u svlačionicu.

Do poluvremena razigrali su se Prepelič i Blažič i do kraja poluvremena doneli minimalnu prednost svom timu 51:50. koliko je Dvojac Cedevita Olimpije bio „koban“ po odbranu partizana vidi se i po ome što su njih dvojica ubacili ikupno šest trojki iz 11 pokušaja.

Tim iz Ljubljane se oproavio posle lošeg starta u ABA ligi i ima identičan skor 5-2 Sa druge strane, Partizan nikad nije zabeležio pobedu u Ljubljani, gledano od 2019. godine otkako se klub zove Cedevita Olimpija, i trenutno je skor od 5:0 za domaćina.

Posle iznenađujuće pobede Igokee u poslednjoj utakmici crno-belih u Beogradu, Partizanu je potrebna pobeda u narednom kolu kako bi ostao u vrhu tabele i gajio ambicije oko zauzimanja prvog mesta na kraju sezone, što na kraju donosi i prednost domaćeg terena. A svi znamo šta domaći teren u ABA ligi znači.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "CRNO-BELI NASTAVILI SA OČAJNIM PARTIJAMA U ABA LIGI: Bledi Partizan ponovo pao u Ljubljani"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*