BORAC NOVA ŽRTVA MOĆNOG PARTIZANA: Crno-beli nastavili teror!

FOTO: KK Borac

Prošle sezone čačanski Borac je delio lekcije Partizanu, ali od dolaska Željka Obradovića crno-beli su se vratili na šampionski nivo, formiran je potpuno novi tim koji od početka ove sezone deli lekcije rivalima i u AdmiralBet ABA ligi, i u Evrokupu.

Večeras su crno-beli gostovali u Čačku, gde su deklasirali ekipu Borca rezultatom 86:68, pa posle šest kola AdmiralBet ABA lige imaju skor 6-0, dok je Borac sada na 2-4.

Pred početak ovog meča, čačanska publika je burnim aplauzom pozdravila svog slavnog sugrađanina Željka Obradovića.


Uvodni minuti meča protekli su u nešto slabijem ritmu Partizana u napadu, pa su Čačani uspevali da nekoliko minuta budu rezultatski ravnopravni, ali onda su proradili Smailagić, Ledej, Avramović i Panter, pa je uz izvanrednu odbranu Partizan stigao do vođstva od 19:10 do kraja prve četvrtine.

Kako je meč odmicao, crno-beli su sve bolje šutirali za dva poena, taj procenat je bio iznad 70 posto, a u drugom kvartalu je nepogrešiv u tom segmentu igre bio i kapiten Partizana Rade Zagorac koji je pogodio četiri šuta iz isto toliko pokušaja.

Kod domaćih je nešto više problema odbrani Partizana pravio Sava Lešić, uz Marka Pecarskog koji se istakao već na početku sa čak šet skokova u prvih nekoliko minuta.

Međutim, premalo je to bilo za ovako snažan tim Partizana koji je do poluvremena vodio sa 44:31, a ni u nastavku nije popuštao u odbrani iz koje je dolazio do velikog broja “lakih“ poena. Čačani tako snažan ritam nisu uspeli da izdrže, pa se razlika u korist crno-belih konstantno uvećavala do maksimalnih “plus 27“, a trener Obradović je i ovoga puta mogao da ravnomerno rasporedi minutažu i poštedi većih napora najvažnije igrače.

Jedino što nije najbolje funkcionisalo u igri Partizana jeste šut za tri poena, ali pored fantastičnog šuta za dva, to crno-belima večeras i nije mnogo smetalo.

Na kraju, Ledej najefikasniji u Partizanu sa 14 poena, Madar je upisao 13, koliko i Smailagić, a po 10 Zagorac i Kuruc.

Kod domaćih, Lešić 14, a Pecarski je upisao 13 poena, uz devet skokova.


Be the first to comment on "BORAC NOVA ŽRTVA MOĆNOG PARTIZANA: Crno-beli nastavili teror!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*