CRNO-BELI NISU BLISTALI: Bledi Partizan savladao Borac!

FOTO: KK Partizan NIS

Košarkaši Partizana savladali su Borac iz Čačka sa 75:68 u okviru 19. kola ABA lige.

Partizan je imao dosta grešaka, pregršt promašaja i definitivno im ovaj period sezone nije najpovoljniji. Borac je činio više pogubnijih stvari i uz svoje brojne izgubljene lopte jednostavno je bio teško da na bilo koji način savladaju svoje domaćine, ali ih jesu mnogo namučili i jesu imali priliku da unesu potpuni nemir u redove crno-belih.

Početak meča obeležen je serijama dva tima. Prvobitno je Partizan odlično otvorio duel sa 8:0 uz dve trojke Kuruca i Smailagića, ali je Borac ubrzo odgovorio sa svojim nizom koji se zaustavio na sedam poena. Tada se dogodio detalj koji je na negativan način obeležio duel. Iskusni Sava Lešić je uhvatio jedan rutinski defanzivni skok i prilikom prizemljavanja, izvrnuo je koleno. U bolovima se našao na parketu, i uz pomoć saigrača je napustio parket. Nažalost, deluje da je u pitanju teža povreda.

 


Partizan je iskoristio brojne greške košarkaša Borca i na taj način se ponovo odvojio na sedam poena razlike, ali sa dve uzastopne trojke Ilije i Radovana Đokovića, tim Nenada Marinovića vratio je egal i prvi kvartal okončan je sa 18:17 u korist domaćina.

Kako su završili uvodni deo, tako su košarkaši Borca započeli nastavak. Trojka Novakovića donela je Borcu prvo vođstvo na ovoj utakmici. Crno-beli su bili bez poena posle tri minuta, da bi tačno po isteku trećeg, Aleksa Avramović sa distance doneo novo poravnjanje. Izuzetno loš šut Partizana za tri poena koji je obilovao promašenim otvorenim trojkama nije dopustio ekipi Željka Obradovića da stvori osetniju prednost, a Borac, uprkos brojnim greškama u osnovi, uz svoju zonsku odbranu, uspeo je da bude jači pod kođem i sa poravnatim rezultatom uđe u poslednjih 20 minuta (31:31). Trebalo bi istaći da nijedan od igrača u oba tabora nije imao više od pet poena.

Na pogon Alekse Avramovića, koji je pogodio dve trojke kao i dvojku, uz asistenciju za Matijasa Lesora, Partizan serijom 12:0 odlazi na dvocifrenu prednost. Razigrali su se, Borac nije imao pravog rešenja i vladalo je zadovoljstvo na vrlo dobro ispunjenim tribinama „Pionira“. Ali, znak da je ovaj period sezone vrlo slab za crno-bele, koji umeju da osciliraju, došao je do izražaja i na susretu sa Borcem. Bili su dugo bez koša četiri minuta, Borac se trudio da smanji razliku, što su i uspevali, ali njihove izgubljne lopte su ih umnogome usporile u značajnijem učinku. Sa tri slobodna bacanja Dude Sanadzea posle faula Matijasa Lesora, Čačani su ponovo prišli na dva poseda razlike. Sve to, uprkos 15 izgubljenih lopti u tom trenutku.

Ipak, ponovo je Aleksa Avramović imao dobre sekvence i uz pomoć Ledeja i pre svega Lesora, režirao je pobedu Partizana koja u poslednjih dva minuta nije dovedena u pitanje.

Šut za tri poena ekipe Partizana bio je mizeran (7/31), imali su 12 izgubljenih lopti i to je nešto s čim Željko Obradović definitivno neće biti zadovoljan. Aleksa Avramović je ubacio 20 poena, Ledej 13, a Lesor 11 u redovima domaćih. Nemanja Todorović je u ekipi Borca bio najefikasniji sa 13 poena, bez ijednog promašaja.

 


Be the first to comment on "CRNO-BELI NISU BLISTALI: Bledi Partizan savladao Borac!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*