CRNO-BELE MUKE: Bledi Partizan strepeo do samog kraja i jedva pobedio Spartak!

FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Partizana uz dosta problema savladali su Spartak iz Subotice u Humskoj 1 rezultatom 1:0 u okviru 27. kola Superlige Srbije.

Crno-beli su ostali na poziciji dva i sada imaju ponovo četiri boda manje od vodeće Crvene zvezde.

 


Pirova pobeda crno-belih ostala je u senci loše igre i povreda Bibarsa Natha i Gajasa Zahida u drugom poluvremenu susreta u kom je svaka od ekipa imala šanse za gol.

One zrelije je u prvom poluvremenu stvarao Partizan, u završnici drugog ih je imao i Spartak, pa je mogao da uzme i bod domaćinu već opterećenom povredom Mateusa Saldanje još odranije.

Partizan je uprkos svim tim okolnostima i činjenici da je imao dva remija i poraz u poslednje tri utakmice, upisao tek drugi meč u ovom delu sezone u kom nije primio gol. Uz to se vratio na četiri boda minusa u odnosu na večitog rivala Crvenu zvezdu, koja je u subotu popodne pobedila Javor u Ivanjici sa 3:0.

Prvo poluvreme bolje je odigrao domaći tim i na kraju ga je zasluženo i rešio u svoju korist sa 1:0. Spartak je već u prvom minutu imao prvu šansu da zatrese mrežu, kada je Babić probao da dribla udesno posle centaršuta i blokiran je.

Prve tenzije viđene su u devetom minutu kada je Svetozar Marković igrao glavom posle prekida, a čini se da je Nemanja Ćalasan igrao rukom.

Sudija Stanko Ostraćanin nije pregledao tu situaciju, pa Partizanu nije sviran penal koji su njegovi igrači tražili.

U narednih desetak minuta je svaka od ekipa imala po jednu pristojnu šansu, golman Vulić je intervenisao kod udarca Bibarsa Natha, a Lukić nije bio precizan na drugoj strani.

Igrao se 21. minut kada je Partizan dokazao da je bio nešto konkretniji. Tada je Aldo Kalulu centrirao sa desne strane, lopta se od igrača Spartaka odbila na nogu Natha koji je pucao van kaznenog prostora po zemlji.

Vulić je odbranio, ali i odbio loptu na nogu Samedu Baždaru koji je bio najbrži i najspretniji, pa je uklizavanjem i pogotkom izazvao veliku radost kod svog trenera i navijača na tribinama.

Spartak je mogao da poravna u 35. minutu kada je Ćalasan glavom poslao loptu pored gola Partizana – zasmetao mu je tada Stojković.

Partizan je imao još jednu dobru priliku do kraja poluvremena u 40. minutu kada je Bojan Kovačević glavom zakačio loptu koju je centrirao Nikola Antić, i poslao je pored stative.

Spartak je preko Voja Ubiparipa imao još jedan slab šut ka golu Aleksandra Jovanovića, pa je golman Partizana ostao nesavladan do 45. minuta.

Početak drugog dela igre počeo je u labavoj inicijativi Spartaka, koji je držao loptu bez neke veće vajde.

Probao je Marko Mijailović da šutira sa preko 20 metara iskosa i gađao nekoliko metara pored gola na pragu 50. minuta, Subotičani su sa bokova pokušavali da prave razliku i nisu to radili kako treba.

Vulić je u 53. minutu istrčao veoma dobro da preseče akciju i loptu koju je Natho maestralno poslao ka Zahidu. Da nije tako intervenisao golman gostiju, Zahid bi imao zicer situaciju i mogao bi da bira gde će šutirati.

Natho je ubrzo zbog povrede zgloba morao da izađe iz igre i uradio je to sa bolnom grimasom na licu, a na terenu su se umesto njega i Baždara našli Deni Kastiljo i Nemanja Nikolić.

 


Partizan je u ovom delu igre propustio nekoliko kontri koje je morao da odigra bolje, a dodatni udarac za Igora Duljaja je bila i povreda Zahida, kog je u 75. minutu zamenio Nemanja Trifunović.

Bez Natha, odranije povređenog Mateusa Saldanje i sada bez Zahida, Partizan, koji je već u krizi rezultata u poslednje vreme, moraće dobro da zbije redove.

Spartak je ove novonastale probleme u crno-belom taboru mogao da iskoristi u 80. minutu kada su Ognjen Mudrinski i Stefan Tomović šutirali ka golu Partizana i nisu uspeli da pronađu put do mreže.

Bledi crno-beli su uspeli nekako da se odbrane do kraja susreta i osvoje samo tri boda, koji zbog svega viđenog, igre i povreda, imaju gorak ukus.

Be the first to comment on "CRNO-BELE MUKE: Bledi Partizan strepeo do samog kraja i jedva pobedio Spartak!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*