BURAN MEČ U IVANJICI: Zvezda pobedila Javor i pobegla Partizanu!

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Javor u gostima rezultatom 3:0 u okviru 27. kola Superlige Srbije.

Na povratku Vladana Milojevića u Ivanjicu, gde je počeo svoju trenersku karijeru, pobedu i nova tri boda su mu golovima doneli vezni fudbaleri – Gelor Kanga, In Bom Hvang i Srđan Mijailović.

 


Pred popunjenim tribinama stadiona Javora dve ekipe su pomalo razočaravajuće započele meč i nije obećavalo da će biti bilo kakvih uzbuđenja. I nije ih bilo, barem rezultatskih, dok su sva ostala skoncentrisana u tek nekoliko minuta.

Zvezda je dominirala u posedu od prvog sudijskog zvižduka, ali se mučila tokom gotovo čitavog prvog poluvremena da stvori konkretnu šansu.

Štaviše, prvi je zapretio Javor kada je Dino Dolmagić probio po desnoj strani, lepim potezom se oslobodio Mirka Ivanića, ali je završnica izostala.

Tek po isteku pola sata igre je Zvezda uspela da probije bedem domaćih fudbalera. Posle kornera gostujućih fudbalera najviši je u skoku bio Jovan Šljivić, a lopta je posle kontakta sa njegovom glavom pala na neravan teren i neprirodno se odbila pravo u ruku Milana Ilića.

Sudiji Danilu Nikoliću je odmah signalizirano da ima elemenata za jedanaesterac, koji je on dosudio nakon signala iz VAR sobe i pregledanja snimka.

Penal je sigurno izveo Gelor Kanga, koji je doveo crveno-bele u prednost u 39. minutu svojim četvrtim golom iz jedanaesterca ovog proleća i ukupno osmim u Superligi ove sezone.

Ovakva odluka arbitra Nikolića je izazvala nezadovoljstvo na klupi Javora, a najglasniji je bio pomoćni trener Milovan Milović koji je tom prilikom dobio žuti, a ubrzo i crveni karton posle još jednog protesta nakon oštrog starta Šljivića.

Burnu završnicu je dodatno zanimljivom učinio Hvang koji je u 44. minutu duplirao prednost Zvezde. Nije imao težak posao vezni fudbaler, krunisavši sjajnu akciju posle odlaganja lopte petom Šerifa Endiaja ka Mirku Ivaniću koji je upisao petu asistenciju u domaćem šampionatu.

Ubrzo je okončano i prvo poluvreme, a kako to obično biva pauza između dva poluvremena je poslužila da se sudiji predoči šta je sve pogrešio u prvih 45 minuta.

 


Ka Nikoliću je krenula kompletna klupa Javora, predvođena trenernom Radovanom Ćurčićem, koji se zbog toga pridružio svom asistentu na tribinama.

Da je čitav meč bio uzbudljiv kao tih nekoliko minuta u finišu prvog poluvremena bio bi ovo sigurno jedan od kandidata za najbolji meč sezone, ali daleko od toga.

U nastavku Javor niti jednom nije zapretio golu Zvezde, ako ne računamo pokušaj centaršuta Eliomara, koji je zapravo hteo da centrira kada je lopta skrenula ka golu Omrija Glazera.

Nije ni Zvezda zapinjala, ali je uspevala da kreira šanse, pa i da postigne treći gol preko Mijailovića.

Reprezentativac Srbije se prebacio u vezni red posle povrede Hvanga koji je morao da izađe iz igre u finišu meča i u ovom trenutku nije poznato koliko je njegova povreda ozbiljna.

Mijailović je spremno dočekao tu šansu i iz drugog plana jednu odbijenu loptu poslao u mrežu Manojlovića, još jednom pokazavši kakvim udarcem raspolaže.

Zvezda je sa ovom pobedom otišla na sedam bodova razlike u odnosu na drugoplasirani Partizan koji tek treba da odigra svoj meč protiv subotičkog Spartaka, kojim će se okončati ova runda domaćeg šampionata.

Crveno-beli su prekinuli niz trinaestoplasiranog Javora od dve uzastopne pobede, a priliku da započnu novi imaće protiv Napretka u 28. rundi. Zvezda u narednom kolu dočekuje IMT.

Be the first to comment on "BURAN MEČ U IVANJICI: Zvezda pobedila Javor i pobegla Partizanu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*