ZVEZDA POBEGLA PARTIZANU: Novajlija rešio meč u Lučanima!

Fudbaleri Crvene zvezde jedina su ekipa sa tri trijumfa u uvodna tri kola Superlige Srbije.

Crveno-beli su savladali Mladost u Lučanima rezultatom 2:1 u prvom ovosezonskom gostovanju.

Izabranici Dejana Stankovića imaju maksimalnih devet bodova i četiri boda prednosti u odnosu na Partizan.

Na vodeći gol se čekalo do 14. minuta, kada je Gobeljić centrirao u peterac sa desne strane, kapiten domaćih Milošević je loše intervenisao i praktično dodao loptu Pavkovu koji ne propušta stopostotnu priliku i šalje loptu iza leđa golmana Ostojića.


Do kraja prvog poluvremena nije bilo mnogo uzbuđenja, a mnogo je zanimljivije postalo od ulaska u igru novog fudbalera Crvene zvezde Stefana Mitrovića koji je pre nekoliko dana iz niškog Radničkog pojačao redove šampiona Srbije.

Već u 54. minutu Mitrović je mogao i do debitantskog gola. Katai ga je sa leve strane pronašao u kaznenom prostoru, ali je Mitrovićev šut sa oko 12-13 metara zaustavio golman Ostojić. Minut kasnije Pavkov beži odbrani Mladosti, usledila je povratna lopta za Kataija koji iz prve šutira sa desetak metara, ali nije bio precizan.

U 57. minutu Ivanić se probio u kazneni prostor, mogao je da završi akciju, ali je želeo da asistira Mitroviću, što je prozreo jedan od igrača Mladosti koji je izbio loptu u korner. Tri minuta kasnije sjajna saradnja Kataija i Ivanića koji na kraju šutira sa ivice kaznenog prostora, ali je zamalo bio neprecizan.

Nastavila je Zvezda sa napadima, a u 71. minutu Stefan Mitrović rešava pitanje pobednika. Ono što je propustio u 54. minutu nadoknadio je ovoga puta, posle sjajne akcije Kataija i Pavkova. Na kraju je Katai sa leve strane odlično centrirao, a Mitrović kao pravi centarfor završio akciju – 2:0.

Najbolju priliku od početka meča Mladost je imao dva minuta kasnije kada je Dunđerski odlično probio po desnoj strani, centrirao je za Bojovića čiji udarac zaustavlja Milan Borjan.

To je bila najava onoga što je usledilo u 79. minutu, kada je Leković savladao Borjana i to je prvi gol koji je Zvezda primila od početka sezone. Jojić je sa leve strane ušao u kazneni prostor i pronašao Lekovića koji je šutirao sa desetak metara, lopta je zakačila Dragovića i prevarila Borjana, Mladost je smanjila na 2:1.

Ali, Zvezda nije dozvolila dramu u finišu, mogli su crveno-beli i do trećeg gola, ali se golman Ostojić istakao u dva navrata odličnim intervencijama.
Dodajmo da je uz Mitrovića u drugom poluvremenu nastupio i Aleksandar Pešić, povratnik u redove crveno-belih, ali nije uspeo da se upiše u strelce.

 


Be the first to comment on "ZVEZDA POBEGLA PARTIZANU: Novajlija rešio meč u Lučanima!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*