IZLEČENE EVROPSKE RANE: Zvezda pobedila Mladost i pobegla Partizanu!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su lučansku Mladost sa 2:0 (1:0) na stadionu „Rajko Mitić“ u okviru 18. kola Super lige Srbije.

Favorizovani crveno-beli su „odradili posao“ pred svojim navijačima uz tek poneke poteškoće. Ponovo je Zvezda stvorila pregršt prilika, bila nadmoćna, ali utisak je da je sve to moralo biti konvertovano u znatno ubedljiviji rezultat nego li onaj koji se našao na kraju susreta.

Već nakon četrdesetak sekundi usledila je prva intervencija čuvara mreže Mladosti Samčovića koji je reagovao posle udarca Bukarija. Brzo je Bukari i sproveo loptu unutar gola rivala, ali bio je to duboki ofsajd krilnog napadača iz Gane.

 


Pritisak je bio kontinuiran i kao da je bilo pitanje trenutka kada će se načeti protivnik. Posle stative koju je pogodio Kings Kangva, to se i potvrdilo. Usledila je lepa akcija domaćina i lopta na bok za Aleksandra Pešića koji se izvukao i uputio visoku „kiflu“ ka golu Samčovića što je Katai uspeo da ugura u mrežu.

Tek povremeno je Mladost uspela da pređe na polovinu Crvene zvezde u nameri da zapreti. Prostora u kontranapadima je i te kako bilo, ali odbrana domaćina je uspevala da izađe na kraj u tim situacijama. S druge strane, Zvezdine šanse su bile učestale, pa je tako posle pola sata Aleksandar Pešić ciljao glavom posle lepog centaršuta Azarova, ali nije bio precizan.

Početak drugog poluvremena nije dobro počeo za Mladost. Samo šest minuta u nastavku i direktan crveni karton iskusnog kapitena Lučanaca Ivana Miloševića posle starta otvorenim đonom na Gelora Kangu. To je samim tim značilo i da je Crvenoj zvezdi znatno olakšan posao do kraja utakmice.

Milojević je u poslednjih pola sata pružio šansu i mladom Jovanu Mijatoviću uvevši ga u igru umesto Slavoljuba Srnića, te je namera bila jasna – da se što ubedljivije trijumfuje. Zvezda je u tim momentima uspela da poveća prednost preko Kataija, ali je i ovaj gol poništen, ovog puta, zbog prekršaja Pešića u napadu.

Ubrzo je van terena izašao i Kings Kangva koji je pružio još jednu vrlo lošu partiju. Šta se desilo s momkom koji je plenio energijom i klasom po dolasku, za ozbiljne je analize. Šansu umesto njega dobio je Mirko Ivanić, a za njim je ušao i Milan Rodić umesto solidnog Azarova. Nakon crvenog kartona Miloševića, ekipa Dragiše Žunića potpuno je klonula, povukla se i bez ikakve težnje ka napred čekala kraj susreta.

Katai je praktično mogao do het-trika kada je u 76. minutu snažno tukao, ali je Samčović odbio loptu do prečke. I kada je ponovo pogođen okvir gola, usledio je novi pogodak, baš kao i u 14. minutu. Ovaj put, u nastavku akcije, Mirko Ivanić prihvata loptu na dvadesetak metara i šalje je u suprotan ugao iza leđa Samčovića za 2:0.

Iako je pobeda bila sigurna, napad Crvene zvezde definitivno je izgubio na konkretnosti. Prostora za ubedljiviji trijumf je bilo, posebno nakon crvenog kartona kada se igralo popularne „viktorije“ ispred gola Lučanaca. Ali, umesto da to, kao i u nekim minulim mečevima, bude ubedljiviji trijumf, ofanzivci Milojevićevog tima maše pozamašan broj šansi.

Mogla je Mladost da unese meč u neizvesnost, ali je Marko Mirić loše gađao kada je u 88. minutu izašao sam na Milana Borjana.

Crvena zvezda je na ovaj način nastavila seriju trijumfa u domaćem prvenstvu pošto je stigla do devete uzastopne pobede, ujedno i do 47. boda za sigurno prvo mesto na tabeli. Ovo ujedno znači i da je Crvena zvezda jesenji prvak za ovu sezonu.

 


Be the first to comment on "IZLEČENE EVROPSKE RANE: Zvezda pobedila Mladost i pobegla Partizanu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*