TANTALOVE MUKE NA MARAKANI: Zvezda JEDVA pobedila Javor!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde uz dosta muke su savladali Javor rezultatom 3:2, u okviru 12. kola Superlige Srbije.

Aktuelni šampion je dva puta vodio, Ivanjičani su se dva puta vraćali, da bi tri boda domaćima doneo Jovan Mijatović, golom u 79. minutu utakmice.

 


Zvezda je pred put u Lajpcig (sreda, 21.00) prišla vodećem Partizanu ponovo na četiri boda zaostatka.

Trener crveno-belih Barak Bahar nije mogao da računa na Osmana Bukarija, a zbog povrede tokom reprezentativne pauze, na klupi je morao da ostane In Bom Hvang.

U startnih 11 našao se mladi Kosta Nedeljković, desni bek, ali i Vladimir Lučić, kapiten U21 selekcije, koji su po boku pokušavali da ugroze goste.

Crveno-beli su bili dobri tokom prvog poluvremena, pogodili su stativu, dve prečke, a jedini gol u ovom delu utakmice viđen je u 16. minutu.

Ivanić je tražio Olajinku na drugoj stativi, a u želji da to spreči, Đorđe Skoko je loptu nespretno skrenuo u sopstvenu mrežu.

Nigerijac je pet minuta ranije imao prvu izglednu šansu, ali je posle centaršuta Kange, uzdrmao prečku.

Ubrzo se tresla i stativa gola Manojlovića. Ivanić je šutirao levom nogom sa desne strane iskosa, posle bloka, lopta je stigla na drugoj stativi do Ndijaea, kojie je glavom pogodio stativu.

Malo nakon udarca, golman Manojlovića ga je udario po glavi, ali sudija Minaković je smatrao da nije bilo elemenata za penal.

Skoko je umalo postigao još jedan autogol. Izblokirao je pokušaj Kange sa distance, ali je lopta umalo završila iza leđa Manojlovića.

Samo minut kasnije, prečku posle kornera pogodio je Ivanić. Isti igrač je ubrzo imao još jednu šansu posle dodavanja Lučića, ali promene rezultata nije bilo.

 


Javor je u prvih 45 minuta zapretio samo posle jednog udarca iz ugla u ranoj fazi meča, kada je Tojčić šutirao glavom preko gola.

Crveno-beli su sasvim solidno otvorili i drugo poluvreme, a pokušavali su Lučić, Kanga i Olajinka.

Pravo niotkuda gosti su stigli do izjednačenja u 53. minutu, a autogol je postigao Naser Điga.

Loše postavljanje Dragovića i Mijailovića, Dolmagić se ubacio po desnoj strani, a onda u petercu potražio Bajerea.

U želji da spreči dodavanje, Naser Điga je loptu poslao u mrežu Omrija Glazera.

Nije dugo trajala radost Javora, samo tri minuta, pošto je toliko trebalo Piteru Olajinki da postigne četvrti gol u sezoni.

Posle kornera, Điga je skočio i loptu poslao u peterac, da bi posle duela Dragovića i Dukurea, ona stigla do Olajinke kome nije bilo teško da postigne četvrti pogodak u sezoni.

Nisu se Ivanjičani predavali tek tako i u 65. minutu iskoristili novo pucanje odbrane crveno-belih.

Sjajno dodavanje u prostor za Radivoja Bosića, koji je iskoristio kašnjenje Đige i potom savladao Glazera snažnim udarcem.

Menjao je Bahar, između ostalog na teren poslao i mladog Jovana Mijatovića, koji je u 79. minutu postao i junak crveno-belih.

Bilo mu je dovoljno samo pet minuta po ulasku u igru da pogodi i donese pobedu, udarcem glavom posle centaršuta Ivanića.

Javor je u finišu, pa i u nadoknadi, pokušavao da još jednom šokira rivala, ali nije uspeo, pa je ostalo 3:2.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

*