TANTALOVE MUKE CRNO-BELIH: Marković u dubokoj nadoknadi tri boda anemičnom Partizanu!

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Posle više od mesec dana Partizan je upisao novu pobedu.

Crno-beli su uz velike muke uspeli da savladaju Mladost GAT u Novom Sadu rezultatom 1:0.

Ovim trijumfom Partizan je uspeo da izađe iz zone plej-auta.


Ni novi trener nije uspeo da unese veću dozu energije u samu igru, ali jeste doneo drugu pobedu u šampionatu. Partizan je u dubokoj nadoknadi uspeo da se izvuče i razočara domaćina koji se hrabro borio.

Podrška za Gordana Petrića od strane pristalica u Novom Sadu bila je momentalna i konstantna, dok je za upravu bio pripremljen „paket“ pesama i uvreda, što je propratilo čitav susret.

Prvu veliku priliku kreirala je ekipa Mladosti nakon pasa iz sredine terena za brzonogog Andriju Radulovića koji je snalažljivo, iza leđa Vujačića stvorio prednost u odnosu na štopera i imao „čistu“ situaciju pred Popovićem. Međutim, njegov udarac pokraj golmana Partizana završio je tik pored stative.

Partizan jeste bio tim koji je kontrolisao igru i držao loptu u posedu, ali isto tako nisu uspevali da ozbiljnije ugroze gol Milojevića. Prva situacija se izdvaja u 17. minutu kada je proradila veza Natho – Rikardo, ali je napadač Partizana posle briljantnog pasa Izraelca ipak bio u ofsajdu. Delovao je Partizan uspavano izuzev trenutaka kada lopta dođe na desno krilo gde je igrao Fuseni Dijabate. Ilić je imao mnogo problema da ga sačuva i uglavnom to nije uspevao.

Deset minuta nakon pokušaja Natha i Rikarda, ponovo isti dvojac kombinuje, ali ovog puta je golgeter crno-belih ostavio povratnu loptu za Bibarsa na ivici kaznenog prostora, no njegov udarac išao je direktno u Milojevića koji nije imao većih problema. Ipak, pet minuta posle toga – jeste. Tada je Urošević dobio loptu u prostor koja je odskočila od podlogu i on ju je sjajno zahvatio te na krajnje napore stavio čuvara mreže novosadskog kluba.

Promene rezultata u prvom poluvremenu nije bilo, iako je Partizan, u globalu, bio opasniji protivnik. Sve to, iznedrilo je i reakciju zvižducima navijača gostiju posle sudijskog znaka da se krene put svlačionice…

Slično poput prvog dela meča, nakon desetak minuta Mladost je pripretila toliko da su srca navijača Partizana na trenutak zastala. Izuzetan pokušaj Mirosavljeva sa distance vrhovima prstiju, preko prečke, skrenuo je Popović.

U 65. minutu Rikardo je uspeo da iznudi prekršaj na ivici šesnaesterca koji je potom izveo Nemanja Jović. Krilni napadač koji je ušao samo nekoliko trenutaka pre lepo je gađao, u golmanov ugao pogodivši mesto gde se spajaju prečka i stativa.

Manjak ideje vladao je u ekipi Gordana Petrića. Izostajala je i koherentnost i neko ko bi u kontinuitetu povezivao napadače s golom. S izlaskom Natha, to je bilo još izraženije. Fejsa se povlačio, dok je Andrade još jednom bio bez energije i odlučnosti.

Pokušao je Petrić sa mlađim snagama. Spomenusmo Jovića koji je dobio šansu, u igri je bio i Terzić, a u završnici i Samed Baždar koji je solo prodorom kreirao prostor i uputio šut, ali i ovaj je završio u naručju skoncentrisanog Milojevića. Mladost nije žurila, ali je bila hrabra i iz kontranapada tražila svoju šansu. Možda konkretne nije uvek bilo, ali uspevalo je da se „odvadi“ od sata arbitra Milana Stefanovića.

Krenuo je Partizan na sve ili ništa. Novu priliku imao je Rikardo kada je igrom leđima uspeo da se izbori za poziciju, no njegov pokušaj iz neposredne blizine završio je visoko iznad gola.

I u dubokoj nadoknadi – strepnja. Kolosalnu priliku za Mladost imao je Ilija Babić, nije uspeo da je iskoristi, a već u narednom napadu, delirijum! Centrirao je Fuseni Dijabate sa desnog krila, vinuo se u nebesa Svetozar Marković i zakucao loptu u mrežu za ogromna tri boda Partizana.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "TANTALOVE MUKE CRNO-BELIH: Marković u dubokoj nadoknadi tri boda anemičnom Partizanu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*