ZAMENA ZA IVANOVIĆA: Ovo će biti novi trener Crvene zvezde!

FOTO: KK Borac/Duško Radišić

Crvena zvezda traži novog trenera nakon rastanka sa Duškom Ivanovićem, a prvi izbor je Grk.

Crvena zvezda Meridianbet odlučila je da se rastane sa Duškom Ivanovićem posle slabih rezultata na startu nove sezone. Iz kluba su poručili da će se uskoro oglasiti o daljim koracima, a prema informacijama portala „Meridianbet Sport“ – prvi izbor za novog trenera je Janis Sferopulos.

 


U pitanju je grčki trener koji je tokom trenerske karijere već radio u evroligaškim klubovima, pa je tako po četiri godine vodio Olimpijakos i Makabi iz Tel Aviva.

Prethodno je bio na klupi Panioniosa, Apolona i Kolosa, dok je imao ulogu pomoćnog trenera u PAOK-u, Olimpijakosu, CSKA iz Moskve i Hjustonu. Poslednji angažman imao je na klupi Makabija koji je napustio u februaru 2022. godine.

Interesantno je da je Sferopulos bio kandidat za klupu Crvene zvezde i u leto 2022. godine, kada je ipak angažovan Vladimir Jovanović, ali nije došlo do dogovora.

Sferopulos je pregovarao i sa Baskonijom, ali je tragao za pravim projektom kako bi upotpunio svoju riznicu trofeja – tri puta je bio šampion Izraela, ima dva Kupa Izraela, a dva puta je bio osvajao titulu šampiona Grčke, ali je gubio i dva finala Evrolige 2015. i 2017.

 


Podsetimo, Crvena zvezda već u ponedeljak igra meč ABA lige protiv FMP Železnika (18.00), a potom slede dva meča protiv Partizana. Prvo u Evroligi (četvrtak), a zatim i u ABA ligi – takođe na gostovanju – 30. oktobra.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

*