SA POLA GASA: Zvezda deklasirala Zadar!

FOTO: KK Crvena zvezda/Djordje Kostic

Košarkaši Crvene zvezde nastavili su trijumfalnu seriju u AdmiralBet ABA ligi pošto su u dvorani „Aleksandar Nikolić“ pobedili Zadar 91:69 u meču 20. kola.

Bilo je to veoma uzbudljiv meč gde je favorit demonstrirao odlično šutersko raspoloženje gde su se izdvojili Ognjen Dobrić i Marko Simonović, ali i oscilacije u određenim delovima meča.

Zvezda je šuterski odlično otvorila veče postigavši tri trojke za dva i po minuta. Naročito se istakao Nejt Volters.

Gosti su uzvratili preko Kartera, koji je opravdao da važi za jednog od boljih šutera u Zadru, a nedugo zatim je i Junaković pogodio van linije 6,75.

 


Zadar se sve više budio kako je četvrtina odmicala, ali je Ognjen Dobrić pogodio bitnu trojku u finišu ove deonice.

Zvezda je prvu četvrtinu završila sa plus četiri nakon poena Luke Mitrovića, koji je zaokružio izuzetno efikasnih 10 minuta na obe strane.

Junaković je nastavio da muči Zvezdu i u drugoj četvrtini donevši Zadru samo minus jedan nakon pogođena tri slobodna bacanja, a ubrzo zatim je gostujući tim stigao i do vođstva.

Uzvratio je Volters trojkom, a ubrzo su crveno-beli stigli i do plus šest.

Kako se bližilo poluvreme prednost Zvezde je rasla, a igra Zadra je bila u fazi raspada. U ovom delu igre razigrao se Marko Simonović postigavši dve trojke i nizu.

Treća četvrtina počela je trojkom Dobrića, a šutersko raspoloženje crveno-beli su opravdavali tokom deonice kada se u strelce upisao i kapiten Branko Lazić.

U ovom delu igre izvanredni Dobrić postigao je tri trojke, pa se u odlučujuću deonicu ušlo sa plus 17.

Velika prednost crveno-belih kao da ih je uljuljkala na početku poslednje četvrtine pošto je Zadar uzvratio i brzo istopio zaostatak na samo minus 10. Buljan je potom promašio dva slobodna bacanja, a Mavra napravio faul u napadu.

To je upalilo alarm u redovima šampiona, a ključna su bile trojka nepogrešivog Simonovića, a zatim je i Holins zakucao za velikih plus 18.

Od tog momenta Zvezda nije dozvolila bilo kakvo iznenađenje i zasluženo došla do 17. pobede u regionalnom šampionatu.

Zvezdu su do pobede predvodili Dobrić sa 23 poena uz pet od pet za tri poena, dok je Simonović postigao 14 poena od kojih je čak 12 bilo za tri poena.

U redovima poraženih istakali su se Đordano i Mavra sa po 13 poena.

 


Be the first to comment on "SA POLA GASA: Zvezda deklasirala Zadar!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*