SUROVA OSVETA: Partizan RAZBIO Andoru i prekinuo loš niz

FOTO: KK Partizan

Odlična partija Partizana u okviru 13. kola Evrokupa, savladana je Andora u dvorani „Aleksandar Nikolić“ rezultatom 95:70.

Partizan je ovaj meč počeo bez Alena Smailagića koji je povređen, a poene u prvih par minuta je na sebe preuzeo Kevin Panter. On je rešavao situacije koje su mu vrlo dobro poznate i stavio je do znanja protivniku da će danas biti glavna pretnja. 

Imali su crno-beli prednost od oko 5 poena tokom čitave prve deonice, Ledej je takođe bio veoma raspoložen, a gromoglasni aplauz je dobio i Tristan Vukčević koji je ušao u igru krajem deonice. 

 


Početkom druge deonice je poentirao Vukčević, crno-beli su imali dobar arsenal oružja u napadu, ali je odbrana zahtevala dodatno zatezanje za nastavak utakmice. 

Proradio je i Matijas Lesor, bio je nepogrešiv (4/4 za dva u jednom trenutku), a ono što smo čekali od Partizana jeste bolji šut za tri poena. 

Stigli su izabranici Željka Obradovića i do dvocifrene razlike pred sam kraj poluvremena, pogodio je trojku Uroš Trifunović, ali su i gosti imali kako da uzvrate, a na odmor se otišlo rezultatom 45:35.

Drugo poluvreme je počelo zakucavanjem Trifunovića, ali su gosti imali odgovore, pokušavali su na sve načine da se vrate u meč, ali je mladi Uroš Trifunović danas imao svoj dan, svojom novom trojkom je smirio nalet. 

Proigrao je u drugom poluvremenu i Ledej, pa je nakon njegove trojke prednost već bila prevelika (61:47). Možda i najinteresantnija situacija jeste dešavanja nakon trojke Madara, pogodio je za 69:54 pred kraj treće četvrtine, ali je proslavio taj koš i nije ispratio Mekintajera koji je na drugoj strani, na njegovu sreću – promašio. Ipak, Obradovića to nije interesovalo, ostalo znate. 

Delovala je kritika na Madara, otvorio je poslednju deonicu trojkom, a kada je Ledej pogodio dva slobodna bacanja, bilo je jasnije da će Partizan slaviti jer je na 9 minuta do kraja bilo 74:54.

Usledili su očajni minuti Partizana, pogađali su gosti poen za poenom, Obradović je Andoru sasekao tajm-autom, ali je očas posla bilo 76:66 nakon ubačenih slobodnih bacanja Paulija.

Ipak, to je bio poslednji život Andore na ovom meču, dobio je tehničku Ljovet, Panter je zaređao tri poena, potom je pogodio i Lesor i na manje od pet minuta do kraja bilo je 81:66. Serija se nastavila, pobeda više niti jednog trenutka nije dovedena u pitanje. 

 


Be the first to comment on "SUROVA OSVETA: Partizan RAZBIO Andoru i prekinuo loš niz"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*